Olcsó, kézzel készített karácsonyi ajándékok - még nem késő nekilátni!

Forrás: Shutterstock/Bartta -
kézműves karácsonyi ajándék kézműves ajándék magazin olcsó ajándék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még van néhány napunk a karácsonyi ajándékok beszerzésére. Ha semmi öltetünk nincs, de kézzel készített dolgokkal szeretnénk szeretteinket meglepni, akkor ez az összeállítás nekik szól.

Néhány nap múlva karácsony, ám még mindig nincs késő ahhoz, hogy szeretteinket apró, kézzel készített ajándékokkal lepjük meg. Akár a meglévő ajándékok mellé/vagy helyett is tökéletes meglepetés lehet.

Olyan kézzel, otthon elkészíthető ötleteket szedtünk össze, amik nem drágák, hamar megvannak, mégis mosolyt csalnak a hozzánk közel állók arcára.

Levendula illatú párna

Ez a kis ajándék nemcsak gyönyörűen mutat a hálószobában, de az alvásnál is kitűnő segítséget nyújthat.

Válasszunk ki egy tetszőleges anyagot, amiből vágjunk két egyforma alakú darabot. Kifordítva varrjuk össze három oldalát teljesen, a negyediken hagyjunk egy kis helyet, ahová betölthetjük a megszárított és összemorzsolt levendulánkat. Ha ezzel megvagyunk, varrjuk be alaposan a negyedik oldalt is - el is készült a tökéletes aromapárna.

Forrás: Shutterstock/Liligraphie

Ízesített fűszerolajok

Azok számára, akik imádnak a konyhában tevékenykedni és szeretik a különleges ízeket, a legjobb választás lehet egy-egy szép üvegbe töltött, finom fűszerolaj.

A tetszőlegesen választott üvegeket töltsük fel háromnegyedéig extra szűz olivaolajjal, majd ízlés szerint adjunk hozzá megtisztított fokhagymát, illetve különböző fűszereket. Néhány napig hagyjuk az ízeket összeérni, ezután pedig nincs más dolgunk, mint egy szép masnit kötni az üveg nyakára és átadni a karácsonyfa alatt.

Forrás: Shutterstock/Africa Studio

Karamellszósz almával

A karamellszósz az ünnepek egyik legfinomabb ínyencsége, aminél már csak a szósz és az alma együttese a finomabb.

Készíts karamellszószt, töltsd bele csatos üvegekbe, válassz hozzá néhány szép almát, és együtt csomagold be őket.

Forrás: Shutterstock/Aquarius Studio

A szósz elkészítése:

200 g barnacukor vagy kristálycukor, 2 evőkanál víz, 90 g vaj, 120 ml tejszín, 1 teáskanál vaníliakivonat,
csipet só

Karamellizáljuk a cukrot a vízzel, amíg szép aranybarna masszát nem kapunk. Ezután a tűzről levéve adjuk hozzá a tejszínt és a vajat, majd a vaníliát és a sót is. Ha minden hozzávaló benne van, 1-2 percig tegyük vissza a tűzre és addig melegítsük, amíg nem kapunk egy sűrű masszát.

Sheavajas illatos testápoló

A természetes kozmetikumok kedvelőinek tökéletes ajándék lehet egy házilag készült illatos sheavajas testápoló.

Hozzávalók: 1/3 csésze kókuszolaj, 1/3 csésze natúr sheavaj,10 csepp levendula illóolaj (lehet másfajta is, akár fahéj vagy narancs), elegáns, csavaros üvegcse

A sheavajat fél perc alatt olvasszuk fel mikróban, majd egy habverő segítségével keverjük össze kókuszolajjal. Addig keverjük, amíg egy finom, lágy, krémes masszát nem kapunk. Ezután mehet bele az illóolaj, amivel szintén alaposan keverjük össze. Öntsük az üvegcsébe és már készen is van a tökéletes karácsonyi kozmetikum.

Forrás: Shutterstock/Bartta

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.