"Nálunk az ünnep összetört!" - Várkonyi András számára a karácsony is a megemlékezésről szól

Forrás: baratok.hu -
karácsony színész Várkonyi András megemlékezés ünnepek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várkonyi András számára már teljesen másról szól a karácsony, mint régen, ugyanis évről évre egyre kevesebben ülik körbe az ünnepi asztalt.

Várkonyi András lánya négy évvel ezelőtt hunyt el, édesapja pedig két évvel ezelőtt távozott az élők sorából. A színész szerettei elvesztése miatt a karácsonyt sem szereti igazán, mint mondja, számára az ünnepek is az emlékezésről szólnak.

"Sajnos, egyre fogyatkozik a család. Éveken át Pilisvörösváron voltunk mindnyájan, kinyitottuk a nagy asztalt, és még el kellett mellé helyezni egy másikat is, hogy mindenki elférjen. Tizenketten vettük körbe. Ott volt az édesapám, a kislányom, az öcsém, akik – sajnos – már nincsenek közöttünk. Velünk ünnepelt a testvérem felesége a két gyerekkel, a húgom, nagy családi összejövetel volt. Most már ez mozaikszerűvé vált, hol itt, hol ott vagyunk. Nálunk az ünnep összetört! – nyilatkozta a színész a Borsnak.

Forrás: baratok.hu

A Barátok közt egykori színészének lánya, Andrea hosszú betegség következtében, 39 évesen hunyt el. Hiába telt el négy év a tragédia óta, a Várkonyi család azóta is képtelen feldolgozni a történteket.

"Nem múlik úgy el a karácsony sem, hogy ne emlékeznénk meg róla. Egyébként is rengeteget emlegetjük, nézegetjük a fényképeket és mécseseket gyújtunk ilyenkor. Sajnos, ilyen az élet, aki itt marad, az emlékszik a szeretteire, csak a sorrend hibádzik. Egyszer mi is elmegyünk, akkor már majd a fiamat lehet felhívni és rólam kérdezni"

– tette hozzá András.

Az ünnepi időszakban a színész és felesége sok időt töltenek 11 éves unokájukkal, cserkeszőlői üdülőjükbe is ellátogatnak, a menü pedig javarészt igazi, hagyományos ételekből áll össze.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.