Várkonyi András négy évvel ezelőtt veszítette el lányát, aki mindössze 39 éves volt. A színész most először beszélt a traumáról, és arról, hogyan lehet túlélni a túlélhetetlent.

Borzalmasan nehéz elfogadni, amikor megfordul a természet rendje, és egy szülőnek kell eltemetnie a saját gyermekét. Várkonyi András megjárta a poklot, amikor több mint négy évvel ezelőtt lánya, Andrea elveszítette a harcot a gyilkos kórral szemben. A színész most azért beszélt a történtekről, hogy segítsen a sorstrásainak.

"Egybefolytak a napok, az órák, az éjszakák és a nappalok, és egyszer valóban elment szegény. Nem hittük el, hogy létezik ilyen. Az ember védekezőképessége ebből indul ki, hogy velem ez nem történhet meg" - kezdte megtörten a visszaemlékezést a színész a Tények Plusznak.

A színész a mai napig nem tud múlt időben beszélni lányáról, aki, mint mondja, nagyon színes egyéniség volt, akit imádtak az emberek.  András munkával próbálta átvészelni az embert próbáló, sokszor őrjítő nehézséget. Egyetlen nap szabadságot se vett ki, hogy ne fulladjon bele a gyászba.

"Amikor már morfiumokat kell beszerezni és ilyen végső megoldásokat, akkor az ember tisztában van vele, sőt egy picit már úgy van vele, hogy legyen már vége. Ne szenvedjen annyit. Az borzalmas, amikor az ember gyereke szenved és nem tudok segíteni. Beépült a rutinba a temetőlátogatás, eleinte hetente, aztán most már kéthetente, mert az ember nem akar beleőrülni se."