Amerikai kapitány mozipremierek 2014 szuperhős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten érkezik a mozikba az új, nagyszabású szuperhősfilm, az Amerikai kapitány: A tél katonája, a Life.hu pedig ebből az alkalomból utánanézett: melyek azok a popcornmozik, amelyek várhatóan a legtöbb nézőt csábítják majd a filmvásznak elé az év hátralévő részében.

Amerika kapitány - A tél katonája
hazai bemutató: 2014. április 10.

A tengerentúlon már be is mutatták, és rendkívül kedvező fogadtatásban részesült: a kritikusok szerint ilyennek kell lennie egy igazi szuperhősös kalandfilmnek. Ráadásul nemcsak a sármos Amerika kapitány (Chris Evans), de a dögös Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) és a titokzatos Sólyom (Anthony Mackie) is feltűnik benne.

Transzcendens
hazai bemutató: 2014. április 17.

Johnny Depp már régen szerepelt igazán jó filmben, ám a Transzcendensnek minden esélye megvan rá, hogy az legyen: intelligens sci-fi a mesterséges intelligencia veszélyeiről, ráadásul parádés a szereplőgárdája, és egyben az Eredetet, valamint az utóbbi Batman-filmeket fényképező Wally Pfister rendezői bemutatkozása is.

Godzilla
hazai bemutató: 2014. május 15.

A japánok háziszörnyét már nem először próbálja meg háziasítani Hollywood, és most a hírek szerint minden eddiginél nagyobb méretben teszik. Szóval városrombolásra, falrengető sárkányüvöltésre, drámára, könnyekre és hősiességre felkészülni!

X-Men: Az eljövendő múlt napjai
hazai bemutató: 2014. május 22.

Az X-Men az egyik legrégebb óta folyamatosan futó szuperhősös „franchise”, aminek már az előzményfilmjét is elkészítették, most pedig egy új moziban összefésülik a két idősíkot. Erre persze egy időutazásos történet kínál lehetőséget, a kapocs a két korszak között pedig nem más, mint az örökifjú Farkas.

A holnap határa
hazai bemutató: 2014. május 29.

Tom Cruise újabban letette a voksát a sci-fi műfaja mellett, az új filmje pedig extra látványosnak és csavarosnak ígérkezik. A főszcientológus sztár most Emily Blunt oldalán olyan jövőbeli katonát alakít, aki időhurokba kerül, így újra meg újra át kell élnie a saját halálát.

A galaxis őrzői
hazai bemutató: 2014. augusztus 14.

Sokaknak már elegük van a futószalagon érkező képregény- és szuperhősfilmekből, de talán A galaxis őrzői egy kicsit más oldalról fogja meg ezt a világot. Könnyedebb, viccesebb filmre van kilátás, amit az is jól mutat, hogy az egyik főszereplő egy gépfegyveres mosómedve...

Sin City: Ölni tudnál érte
hazai bemutató: 2014. augusztus 22.

Minden idők egyik legjobb képregényfilmjének folytatása évek óta húzódik, de nyáron már tényleg megérkezik: Robert Rodriguez kalauzolásával visszatérünk a bűnök városába, azaz Sin Citybe, hogy egy egészen lenyűgöző névsorú szereplőgárda (Josh Brolin, Bruce Willis, Eva Green, Joseph Gordon-Levitt, Mickey Rourke, Jessica Alba, Lady Gaga!) sötét kalandjain izgulhassunk.

Az éhezők viadala: A kiválasztott 1. rész
hazai bemutató: 2014. november

Noha már kitört a forradalom Panemben és a harmadik rész következik, még nem ér véget idén az utóbbi idők nagysikerű tini-fantasy-disztópiája: az alapjául szolgáló regénytrilógia harmadik kötetétből ugyanis az új divat szerint dupla filmet készítettek, amit egy év különbséggel mutatnak be - ennek viszont az lesz az áldásos következménye, hogy még 2015-ben is láthatjuk majd a moziban a forgatás nagy részének befejezése után elhunyt Philip Seymour Hoffmant.

Exodus
hazai bemutató: 2014. december

A bibliai témák valamiért újra divatba jöttek Hollywoodban, és Noé után egy másik ószövetségi ősatya is filmvászonra költözik idén: Ridley Scott nagyszabású látványfilmjében Christian Bale fogja alakítani Mózest, amint kivezeti a népet Egyiptomból, egyenesen az Ígéret Földjéig.

Forrás: 20th Century Fox

A hobbit: Oda és vissza
hazai bemutató: 2014. december

A hobbit viszont TÉNYLEG befejeződik már idén, egészen pontosan év végén, azaz a törpök (és egy hobbit) megküzdenek a sárkánnyal egy végső leszámolás keretében, mi pedig elbúcsúzunk Középföldétől - egészen addig, míg elő nem ás valaki egy újabb Tolkien-kéziratot egy újabb 3x3 órás filmtrilógia kedvéért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.