Aki szerelmes, az nem öreg - 7 film késői románcokról

film Szerelem a végzetem mozi Levelek Júliának Egyszerűen bonyolult A szív hídjai Minden végzet nehéz premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Noha a szerelmi történetek főszereplői fiatalok szoktak lenni, az utóbbi időben egyre több olyan film készül, amelyik már az idősebb korosztályt sem hagyja ki a témából - például az e héten mozikba kerülő Szerelem a végzetem Michael Douglasszel és Diane Keatonnel. Válogatásunk következik a mozi romantikus későnérői, újrakezdői, örök szerelmesei és nyugdíjas felfedezői köréből.

A szív hídjai (1995)

Épp mostanában adták ki újra azt az azonos című regényt, melyből minden idők egyik legríkatósabb romantikus filmje készült. Clint Eastwood már 65 éves volt, mikor eljátszotta (a film megrendezése mellett) azt a forográfust, aki négy, örökre meghatározó nap erejéig betoppan egy vidéki, épp egyedül otthon lévő és álmodozó lelkű háziasszony (Meryl Streep) életébe.

Minden végzet nehéz (2003)

Jack Nicholson öreg(edő) amorózó, aki a fiatal lányokra bukik - ezt tudjuk a filmekből és a bulvárlapokból is. Ebben a történetben viszont épp az új csaja vagány anyjának otthonában kap szívinfarktust, a két egykorú ember pedig kezd rájönni, hogy igazából sokkal jobban megértik egymást a másikkal, mint a díszként levadászott fiatalokkal.

Egyszerűen bonyolult (2009)

Meryl Streep elvált, középkorú anyukát játszik ebben a filmben, aki különös szerelmi háromszögbe keveredik: ott van neki egy jóképű és jószívű építész (Steve Martin), valamint újra fellobban a láng a rosszfiú exférjével is (Alec Baldwin), aki ráadásul még mindig házas azzal a fiatalabb nővel, akiért elhagyta őt. Hányszor lehet elkövetni ugyanazokat a hibákat, és ugyanazok a hibák-e azok akkor még mindig?

Levelek Júliának (2010)

Ugyan a történet főhőse a fiatal Amanda Seyfried, és ő is az igaz szerelmet keresi a filmben (és Itáliában), de közben az események apropóját egy régi levél szolgáltatja, egy soha be nem teljesült románcról. Amely aztán mégiscsak egymásra találással végződik, két cseppet sem ifjú szerelmes (Vanessa Redgrave és Franco Nero) között.

Amit még mindig tudni akarsz a szexről (2012)

Kicsit csalás ennek a filmnek a listán való szerepeltetése, mivel itt szó sincs megismerkedésről, első randevúról, összejövésről és a többiekről - hisz a film két főszereplője már évtizedek óta házas. Ugyanakkor az a párterápia, amit ennyi idősen is bevállalnak, alaposan megváltoztatja a közös életüket, és még azok a bizonyos lángok is újra előkerülnek.

Szerelempatak (2013)

Ez a magyar dokumentumfilm egy kis erdélyi falu idős lakóit szólaltatja meg szerelemről, szexről, intimitásról - és teszi mindezt végtelenül bájos és szerethető módon. Persze nagy mértékben a szereplőinek és a szereplői meséinek köszönhetően, akik nemcsak a fiatalságuk sikamlós emlékeit mondják el, de bizony az is kiderül, hogy ötven, hatvan, sőt hetven felett sem áll meg a szerelmi élet, még egy falucskában sem.

Szerelem a végzetem (2014)

Egy kislányról való gondoskodás és az így feltörő (nagy)szülői érzelmek hoznak össze két idős embert ebben a friss filmben, pedig ők ketten nem is lehetnének különbözőbbek: a Michael Douglas alakított ingatlanügynök igazi mogorva embergyűlölő, a Diane Keaton játszotta énekesnő viszont nyitott és pozitív személyiség. De mint tudjuk, az ellentétek vonzzák egymást...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.