Mutasd a könyvespolcod, megmondom, ki vagy!

harmónia káosz szelfi könyv könyvespolc rend polc rendezettség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg portrét közzétettél már az arcodról, és most megmutatnál magadból valami mást is? Hát állj a könyvespolcod mellé, fotózd le (akár te is a képen lehetsz, de nem kötelező) - és a könyvek beszélni fognak rólad!

Az egyértelmű, milyen sokat elárul a gondolkodásodról, érdeklődési körödről az, hogy mit olvasol. De gondoltad volna, az is mennyire beszédes, ahogyan a könyveidet tárolod? Lehet vezérelved a praktikum vagy az esztétikum, mesélhetnek a könyveid arról, ahogy az időddel bánsz, de elárulhatják azt is, mennyire vagy magabiztos vagy éppen pedáns. A könyvespolcod beszél a tudáshoz való viszonyodról is. Négyféle életszemléletet - és a hozzáillő könyvespolcot mutatjuk. Te melyikben ismersz magadra?

VEGYENEK KÖRBE A KEDVESEIM!

A könyvespolcokat tematikusan rendezed be. Mindegy számodra a betűrend, vagy a méret és színharmónia, a lényeg sokkal inkább az, hogy tudd, hová nyúlj az érdeklődési körödnek megfelelő információért. És hogy minél hamarabb az infóhoz juss, amire szükséged van. Feltételezhetően azokat a könyveket, amelyeket a kezed ügyébe helyeztél, már mind olvastad - de éppen ezért érzed köztük magadat meghitt biztonságban.

Forrás: Life.hu

Képünkön divat tematikájú kötetek (külföldi és magyar vegyesen) kerültek a polcra.

IMÁDOM A SZÉPSÉGET ÉS A KULTÚRÁT!

Te sok mindent a szépség szűrőjén át nézel. Nem elég, hogy valami okos vagy éppen finom legyen - fontos, hogy megfelelő köntösben érkezzen hozzád. Az esztétikum leginkább rendezettséget jelent nálad - szép az, ami harmonikus. Észrevetted, hogy a könyv nem csupán mondatokba rendezett betűhalmaz, de a kötet fizikai teste is figyelemre méltó, szépséget tükröző felület. Hogy a külsejük alapján rendezed el a polcodon, nem vall felületességre - inkább arra utal, hogy plusz egy szempontot is figyelembe veszel.

Forrás: Life.hu

Képünk egy lakberendezési tippeket nyújtó cikkhez készült eredetileg.

AZONNAL SZÜKSÉGEM VAN AZ INFORMÁCIÓRA!

Az ABC-rend szigorú, rendes, már-már pedáns jellemre utalhat - vagy valami egészen másra! Olyan ember vagy, aki - kevés ideje lévén - kénytelen beosztani a perceket, és polca előtt álldogálva sem szeretné az idejét keresgélésre fecsérelni. Egyszer rászántad magad arra, hogy kialakítsd a betűrendet, de azt is észreveszed, hogy a gondosságod milyen hamar a hasznodra válik. Nálad nem tűnik el semmi, és azt is pontosan számon tudod tartani, kinek mit adtál kölcsön.

Forrás: Life.hu

Képünkön a H betűs szerzők - Hasektől Hermann Hessén át Horatiusig.

A ZSENI ÁTLÁTJA A KÁOSZT

Rajongsz a könyvekért és a gyűjtésben azt szereted a legjobban, hogy újabb kincsekre lelhetsz. Akár a saját könyvespolcodon is - ahol már régen feladtad, hogy rendet tarts, és megtaláld, amit épp keresel. Aztán keresgélés közben olyan kötetre bukkansz, ami a múlt héten kellett volna, de most végre megvan! Persze helyed sincs a könyvek tárolására, így jobb híján a felállított könyvsorok tetejére fekteted az újabb szerzeményeket.

Forrás: Life.hu

Képünkön egy frissen beköltöztetett magánkönyvtár, amelynek tulajdonosa azt reméli, a téli szünetben lesz ideje kialakítani a polcrendet.

Te hogy rendezed a könyveidet?

Azt hiszed, láttál már igazán rossz házasságot? Nézd meg ezeket!http://www.life.hu/kult/20141002-filmosszeallitas-a-holtodiglan-premierje-kapcsan-a-rossz-hazassagokrol.html"A boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az" - írta a nagy Tolsztoj Leó, a filmesek pedig elhitték neki, és máig előszeretettel viszik vászonra rettenetes házasságok történetét. Mi kiválogattuk közülük a tényleg legszörnyűbbeket, nem elfeledkezve az október 2-ától látható, bravúrosan remek Holtodiglanról.KultThinkstockInspiráció homokból – lenyűgöző pillanatnyi alkotásokhttp://www.life.hu/kult/20140915-cako-danival-keszult-interjuban-bemutatjuk-a-quartzbox-homokmuveszek-inspiracioit-a-muveszetben.htmlCakó Ferenc találta ki a különleges művészeti irányvonalat, a homokművészetet, és most a fiával, Danival és barátjával, Hidvégi Áronnal beszélgettünk, akik továbbfejlesztették a különleges ötletet. Kult--A halak, a koreaiak és a társulat nem az, aminek látszik - októberi premierkörképhttp://www.life.hu/kult/20140930-szinhazi-premierek-oktoberben-programajanlo-bemutatok.htmlIzgalmas színházi bemutatókban az október is bővelkedik - szigorúan szubjektív alapon ajánlok most a figyelmedbe négyet, amire én is szívesen elmennék. Találkozzunk ott?Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.