Hurrá! Beköltözhetünk egy Van Gogh festménybe

Forrás: wikipédia -
szoba festőművész lakás festő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem, ez nem egy vicc, ugyanis csupán tíz dollárért beköltözhetünk egy olyan szobába, amely ebben a formában eddig csak Van Gogh festményén létezett. 

A remek ötletet az Art Institute Chicago-nak köszönhetjük, akik megépítették a posztimpresszionista remekmű pontos mását, majd

feltöltötték az Airbnb-re is.

A projekt egyébként az intézet Van Gogh kiállítását reklámozza.

Van Gogh hálószobája Forrás: wikipédia

Van Gogh-ot 1888-ban ihlette meg arles-i lakásának hálószobája, de a festést egy alapos tervezés előzte meg, amiről egy levélben is írt öccsének.

„Támadt egy ötletem, vázlatot is mellékelek hozzá. Egész egyszerűen a hálószobámról van szó. Ezen a képen mindent a színekre bízok: leegyszerűsítem őket, hogy ezáltal emelkedettebb külsőt kölcsönözzenek a tárgyaknak, amelyek ily módon a pihenés, az alvás gondolatát sugallják. Egyszóval, aki ránéz a képre, megpihen az agya, vagy inkább a képzelete."

Az Art Institute Chicago a színekre helyezte a hangsúlyt, és nagyon figyeltek arra, hogy a hálószoba tényleg olyan érzést keltsen a vendégben, mintha egy festménybe lépne be. A szoba egyébként Vincent néven fut az Airbnb-n, ráadásul nem is drága: egy éjszaka tíz dollárba kerül - írja az Origo.

Ez a szoba a miénk is lehet éjszakánként 10 dollárért Forrás: Facebook/Chicago Art Institute

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.