Hoppá! J.K. Rowlingot írótanfolyamra küldték

Forrás: AFP -
J.K. Rowling könyv Harry Potter varázsló író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
J. K. Rowling, a Harry Potter szerzője nemrég a Twitterén osztott meg pár visszautasító levelet, amit a kiadók küldtek neki, pontosabban írói alteregójának, Robert Galbraith-nek. 

Rowlingot egy lelkes olvasója kérte meg, hogy posztolja első álnéven írt regényének, a Kakukkszónak szóló visszautasító leveleket.

J.K. Rowling, avagy Robert Galbraith Forrás: AFP

Rowling többször elmesélte már, hogy a Harry Potter kéziratát számos kiadó visszautasította, még azelőtt persze, hogy a varázsló a világ egyik nagy kedvence lett, olyannyira, hogy a könyveket több mint 400 millió példányban adták el világszerte - olvasható a The Guardian cikkében.

Rengeteg olvasót elvarázsolt Harry Potter világa Forrás: AFP/Jens-Ulrich Koch

Az egyik olvasó arra volt kíváncsi, hogy a bukások után mégis, mi adott neki erőt ahhoz, hogy kitartson: „Nem volt semmi vesztenivalóm, és ez bátorságot adott ahhoz, hogy próbálkozzam” – posztolta Rowling.

A Harry Potter sikerei után, Rowling álnéven kezdett írni, és rengeteg visszautasítással kellett szembenéznie. Ennek ellenére a Galbraith álnév alatt már három sikeres regényt tudhat magáénak, de az elsőt, a Kakukkszót számos kiadó visszadobta, ráadásul egyszer

azt tanácsolták Rowlingnak, hogy iratkozzon be egy írótanfolyamra.

J.K. Rowling Forrás: AFP/Jens Nřrgaard Larsen

Az írónő a posztolt leveleken kitakarta az aláírásokat, mert, ahogy írta,

célja az inspiráció, és nem a bosszú volt.

Ám a a Harry Pottert visszautasító legbrutálisabb hangú leveleket nem mutatta meg. Ezt azzal indokolta, hogy a legtöbb levelet „dobozba zárva tartja a padláson”, és

előbb a Galbraith-leveleket szeretné nyilvánosságra hozni.

A legkedvesebb és legrészletesebb visszautasítás a Constable & Robinson kiadótól érkezett, egyébként ők ajánlották Rowlingnak, hogy iratkozzon be egy írótanfolyamra.

Unalmában 22 kilót fogyott a durván korhatáros vígjátékok sztárjahttp://www.life.hu/kult/20160324-unalmaban-22-kilot-fogyott-a-durvan-korhataros-vigjatekok-sztarja.htmlCsaknem 22 kilótól szabadult meg a Szívek szállodája Suki-ja, ráadásul pár hét alatt. Persze mindenki felkapta a fejét a nem túl egészséges, de gyors fogyás láttán, főleg azért, mert Melissa McCarthy nem diétázott, és nem is sportolt. Vajon hogyan csinálta? Kult--Hurrá! Itt van Blake Lively új filmjének előzetesehttp://www.life.hu/kult/20160322-vajon-capaeledel-lesz-blake-lively.htmlHátborzongtó előzetesben láthatjuk viszont Blake Lively-t, akinek úgy tűnik sikerült kilépnie a Gossip Girl-ben megismert Serena szerepéből, ráadásul idén három filmje is a mozikba kerül! Kult--Párizsi randevú a hagyományos könyvek és a digitális kütyük közötthttp://www.life.hu/kult/20160313-parizsi-randevu-a-hagyomanyos-konyvek-es-a-digitalis-kutyuk-kozott.htmlEgy párizsi könyvesbolt nagyszerű ötlettel állt elő: Besétálsz, egy táblagépen kiválasztod a megvásárolni kívánt könyvet, majd egy nyomtatórobot kinyomtatja neked. Voila, ilyen egyszerű és nagyszerű! Kult--Francia filmben kapott főszerepet Palya Beahttp://www.life.hu/kult/20160309-francia-filmben-kapott-szerepet-palya-bea.htmlPalya Bea énekel és egy önéletrajzi könyvet is írt, most pedig egy francia filmben kapott főszerepet, de emellett itthoni mukáit sem hanyagolja el. Kult--Kiakadtak az indiánok a Harry Potter írójárahttp://www.life.hu/kult/20160311-az-indianok-szerint-j-k-rowling-kisajatitja-az-oslakosok-kulturalis-orokseget.htmlMegharagudtak az indiánok J. K. Rowlingra, mert szerintük az író az egyik új történetében kisajátítja az őslakosok kulturális örökségét. KultOrigoVisszatér a High School Musicalhttp://www.life.hu/kult/20160302-lesz-folytatasa-a-high-school-musical-cimu-filmnek.htmlÚgy tűnik, hogy nem elég a High School Musicalből, ugyanis érkezik a negyedik rész, és állítólag a Disney Channel már javában castingol. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.