A hétköznapi hősök lesznek az idei Múzeumok éjszakája főszereplői

Forrás: Múzeumok éjszakája -
Múzeumok éjszakája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A  hétköznapi hősök, felfedezők és az újítók lesznek idén a Múzeumok éjszakája főszereplői, akikkel június 25-én a fővárosban csaknem 80 programon ismerkedhetnek meg a látogatók.  

Több mint két tucat múzeum csaknem 80 programot kínál az előre meghirdetett Hősök, felfedezők, újítók témában az idei Múzeumok éjszakáján a fővárosban. A rendezvényen második alkalommal ajánl központi témát a bemutatóhelyeknek, ezzel is színesebbé téve a kulturális kínálatot - közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

Forrás: Múzeumok éjszakája

A Petőfi Irodalmi Múzeum ezen tematikához kapcsolódva Hősképzőt üzemeltet majd, a Mesemúzeumban pedig számos kaland mellett sárkányokkal lehet viaskodni. A Magyar Nemzeti Múzeum Hősök terévé alakul, ahol szuperhősök, mesehősök, rajzfilmhősök tetteiről mesélnek majd, de lesz kerti hőstalálkozó és az is kiderül, hogy milyenek a mozihősök a hétköznapokban. A Magyar Természettudományi Múzeum programjait azon hősök köré szövi, akik nélkül a világrengető sikerek nem születhettek volna meg, a Fővárosi Levéltárban pedig a az intézmény működésének mindennapjait ismertetik meg az érdeklődők, valamint látogathatók lesznek a hétköznapokban elzárt részek is.

Az Elektrotechnikai Múzeum feltalálókkal és találmányokkal ismerteti meg a látogatókat az elektromosságot helyezve a fókuszba, a rendhagyó fizikaórán pedig egyebek mellett a magyar vasútvillamosításról mesélnek majd.

Az ELTE Egyetemi Könyvtára, az Astoria Hotel, a Csodák Palotája és az Iparművészeti Múzeum is színes programokat kínál, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban Korea felfedezésére csábítják az érdeklődőket, a Nagytétényi Kastélymúzeumban pedig nyomozós játékkal várják a látogatókat.

Az érdeklődők ezen az éjszakán a múzeumok és kiállítóhelyek mellett számos más kulturális, művészeti és közművelődési intézmény, könyvtár, levéltár, kulturális örökségi helyszín, műemlék vagy civil szervezet programkínálatából is választhatnak majd országszerte.

Meztelenszerepet kapott Szorcsik H. Vikihttp://www.life.hu/kult/20160525-meztelenszerepet-kapott-szorcsik-h-viki.htmlFélpucéran debütál a színpadon a Jóban Rosszban egykori tinisztárja, Szorcsik H. Viki. A lány főszerepet kapott, ráadásul nem is egy, hanem három darabban játszik majd. Kult--Koncz Zsuzsa Szörényi Leventéről nyilatkozott - Ez nem túl hízelgőhttp://www.life.hu/kult/20160525-koncz-zsuzsa-szorenyi-leventerol-nyilatkozott.htmlBár Koncz Zsuzsa sokszor dolgozott együtt Szörényi Leventével, elárulta, soha nem voltak jó barátok: sőt... Kult--"Remek érzés, tiszta őrület" - Dzsamala így nyilatkozott az eredményhirdetés utánhttp://www.life.hu/kult/20160515-dzsamala-az-eurovizio-gyoztese-igy-nyilatkozott-az-eredmenyhirdetes-utan.htmlA 61. Eurovíziós Dalfesztivált a svédországi Stockholmban az ukránok versenyzője, Dzsamala nyerte. Dala az 1944-es krími tatárok deportálásáról szól, aminek áldozata volt az énekesnő nagymamája is. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.