Elképesztő életút: inspiráló művész lett a gerincbeteg lányból

Fotó: Rebeca Dann Photography -
öngyilkos fotóművészet öngyilkosság gerincbetegség Stephen Hawking
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Iszonyú fájdalmak gyötrik, korábban pedig gúnyolódások céltáblája volt Rebecca Dann. A lány kiphoscoliosissal született (gerince abnormális módon csavarodva-hajolva fejlődött ki), műteni sem lehetett, már az öngyilkosságon gondolkozott. Az életösztön és tudásvágy azonban legyőzte a legrosszabb gondolatokat, a lány továbbtanult, fotóművész lett. A szintén tolószékben ülő zseni, Stephen Hawking is megismerte a munkásságát, és inspirálónak nevezte Rebeccát. 

Rebecca - 9 éves korától kerekes székben ül - egészen kiskorában is próbált úgy élni, mint mások, fájdalmai, tüdő- és szívproblémái ellenére iskolába járt, de tudjuk, a gyerekek mennyire kegyetlenek tudnak lenni: folyamatosan gúnyolták.

A gúnyolódások ellenére inspiráló művész lett a gerincbeteg lányból Fotó: Rebeca Dann Photography

A megaláztatás és a testi szenvedés miatt egy időben arra gondolt, eldobja magától az életét, de szerencsére, nem így döntött, hanem leérettségizett és a farnhami művészeti egyetemen tanult tovább. Hamarosan kiderült, hogy nagyon tehetségesen fotózik, díjakat nyert, még Stephen Hawking is dicsérte a teljesítményét.

Rebeca Dann teljesítményét még Stephen Hawking is megdícsérte Fotó: Rebeca Dann Photography

"Az én állapotom nagyon súlyos, az orvostudomány nem tud segíteni rajtam, bele kell törődnöm, hogy így élem le az életemet. Arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy még ebben a helyzetben is lehet, sőt, kell is teljes életet élni. Én ma már semmin se változtatnék"nyilatkozta Rebecca, akinek nem titkolt missziója, hogy művészetén keresztül sérült embereknek adjon erőt.

Advent - Minden napra egy mese: Erdei karácsonyhttp://www.life.hu/kult/20161214-bosze-balazs-erdei-karacsony-cimu-mese.htmlMég pontosan egy hét van hátra karácsonyig. Íme, egy szerethető történet estére, lefekvés előtt, a karácsonyvárás szellemében. KultThinkstockNői ruhában pózoló férfi, macska a bölcsőben és nyomozás egy nem létező alak után http://www.life.hu/kult/20161213-ezeket-a-konyveket-olvastuk-iden.htmlÍme, a Life.hu szerkesztőinek kedvenc olvasmányai idén. Bátran ajánljuk mindenkinek, akár a karácsonyfa alá is. KultThinkstockKarácsonyi ajándéktippek – Azoknak, akiknek fontosak a szellemi értékekhttp://www.life.hu/kult/20161206-karacsonyi-ajandektippek-azoknak-akiknek-fontosak-a-szellemi-ertekek-konyv-tanfolyam-eloadas.htmlManapság a karácsonyfa alatt inkább modernebb technikai eszközök – telefonok, tabletek, számítógépek – kapnak helyet. De mivel lepjük meg azokat a szeretteinket, akik a hagyománytisztelő értékrend hívei? Azokat, akiknek fontos, hogy egy ajándék szellemi értéket is képviseljen? Egy jó könyvnek, egy látványos színpadi produkciónak, egy érdekes tanfolyamnak mindenki örül. KultThinkstockMa este debütál Lady Gaga Million Reasons videoklipje az MTV-nhttp://www.life.hu/kult/20161214-ma-este-debutal-lady-gaga-uj-videoklipje-az-mtv-n-million-reasons.htmlMa este debütál Lady Gaga Million Reasons című videoklipje világszerte az MTV csatornáin. KultAdvent - Minden napra egy mese: Az aranydió http://www.life.hu/kult/20161205-mester-gyorgyi-az-aranydio-adventi-mese.htmlAz adventi készülődés a gyerekek számára rendkívül fontos, hiszen számukra a legszebb ünnep a karácsony. Már csak néhány nap van hátra az ünnepig. Hogy még örömtelibb legyen a várakozás, ma este olvassátok el együtt Mester Györgyi Az aranydió című történetét. KultThinkstockSiker és boldogság - Ha te is ezekre vágysz, íme néhány önfejlesztő könyv, amit muszáj elolvasnodhttp://www.life.hu/kult/20161206-onfejleszto-konyvek-amiket-erdemes-elolvasni-a-siker-es-a-boldogsag-jegyeben.htmlHa te magad is sikerekre és boldog életre vágysz, nem kell mást tenned, mint megfogadnod a leghíresebb életvezetési tanácsadók tippjeit. Alábbi válogatásunkban a legjobb írások közül szemezgettünk. KultThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.