David Rolfe tudós úgy véli, igazi lehet a torinói lepel, ismét meg kell vizsgálni

Forrás: Shutterstock -
halál tudós Biblia Jézus torinói lepel David Rolfe
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokáig úgy vélték, hogy a torinói lepel lehet a bizonyíték arra, hogy Jézus Krisztus valóban élt és létezett, hiszen ebbe burkolhatták bele a testét a keresztre feszítés után. Az elméletet végül elvetették, arra jutottak, a lepel hamisítvány. Ám David Rolfe tudós úgy gondolja, újra kell vizsgálni a leplet, szerinte bizonyítható, hogy eredeti. 

Eredetinek véli a torinói leplet David Rolfe tudós. A lepelről sokáig azt gondolták, hogy bizonyítéka lehet Jézus Krisztus létezésének, hiszen ez lehet az, amibe a keresztre feszítés után burkolták a testét.

Ám vizsgálatok sorozatával bebizonyították, hogy a lepel valójában a 14. századból származik. David Rolfe azonban most azt állítja, hogy újra kell vizsgálni a történelmi értékű kegytárgyat, amelyet 40 évig kutatott.

Vitatja a radiokarbon kormeghatározás pontosságát. Azt állítja, hogy a részletek túl pontosak ahhoz, hogy csupán hamisítvány legyen - írja a Daily Star.

A torinói leplet radiokarbon kormeghatározással is vizsgálták Forrás: Shutterstock

Ami nem öl meg: 20 érdekesség A tetovált lány-filmekrőlhttp://www.life.hu/kult/20181203-20-erdekesseg-a-tetovalt-lanyfilmekrol.htmlLisbeth Salander bőrébe új színésznő bújt egy új film kedvéért, ami egyszerre folytatása is meg nem is a korábbi felvonásoknak. Összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet a november óta a hazai mozikban futó Ami nem öl című film meg kapcsán. KultOrigoA 22 legjobb duma egy magyar kultfilmből: újra a mozikban A tanúhttp://www.life.hu/kult/20181129-a-22-legjobb-duma-egy-magyar-kultfilmbol-ujra-mozikban-a-tanu.htmlNovemberben országszerte visszatért a hazai mozikba Bacsó Péter 1969-ben készült, egykor betiltott kultikus filmszatírája, A tanú. A legmodernebb képminőségben felújított, Kállai Ferenc, Őze Lajos és Both Béla felejthetetlen alakítását felvonultató film tele van máig idézett, igazi szállóigékké vált párbeszédekkel, amelyekből most összegyűjtöttük a legemlékezetesebbeket. A mai magyar valósággal történő bármilyen egyezés és áthallás természetesen csak a véletlen műve lehet! KultOrigoKiemelt ügyek: öngyilkos akart lenni a fiatal lány, a gyilkos csak segített nekihttp://www.life.hu/kult/20181130-kiemelt-ugyek-ongyilkos-akart-lenni-a-fiatal-lany-a-gyilkos-csak-segitett-neki.html81 évvel ezelőtt egy szokatlan gyilkosságról beszéltek szerte az országban. Egy budai villában holtan találtak egy fiatal cselédlányt, akiről köztudott volt, hogy meg akart halni. Folyamatosan az öngyilkosság gondolata foglalkoztatta, egyszer még meg is próbálkozott vele, de kudarcot vallott. Az öngyilkosságra utaló tetthely majdnem megtévesztette a nyomozókat, de egyvalamiről megfeledkezett a naphegyi gyilkos. Az ügy igazi kiemelt ügynek számított a magyar sajtóban. KultOrigoEszenyi Enikő megerőszakolt, haldokló nőt alakíthttp://www.life.hu/kult/20181130-eszenyi-eniko-megeroszakolt-haldoklo-not-alakit.htmlMegrázó filmben vállalt főszerepet Eszenyi Enikő: a színésznő egy megerőszakolt, haldokló nőt alakít, mindezt pedig jó ügyért. Kult--A Haverda-gyilkosság történetehttp://www.life.hu/kult/20181127-a-haverda-gyilkossag-tortenete-sziven-lottek-az-zvegyasszonyt.html109 évvel ezelőtt egy szabadkai gyilkosság tartotta izgalomban az országot. Minden idők egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó, kiemelt ügye lett egy dúsgazdag asszony meggyilkolása. Nemcsak a szinte regénybe illő szereplők, hanem az ügy tárgyalása miatt is, amelyben a gyanúsítottakat először felmentették, aztán elítélték őket. Ez a híres Haverda-gyilkosság története. KultOrigoÍme a Kisváros című sorozat szereplői akkor és mosthttp://www.life.hu/kult/20181128-ime-a-kisvaros-cimu-sorozat-szereploi-akkor-es-most.htmlA fiktív, Végvár nevű településen játszódott az 1993 és 2001 között vetített, Kisváros című sorozat. A rendőrség és a határőrség munkáján alapuló bűnügyi sorozat mai szemmel nézve sok komikus jelenetet is tartalmazott, ám mégis jó újra és újra megnézni. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.