5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod januárban

film sorozat tévé mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amelyeket szerintünk érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát az új év első hónapjának ajánlott filmjei és sorozatai!

Luther (Luther) 5. évad Hazai tévés premier: 01. 01. (HBO GO)

A 21. század egyik legmagasabb színvonalú és egyben legkeményebb tévés krimijét az angol sorozatgyártás szállította, pedig nem kicsit volt erős a mezőny. A Luthert ráadásul már 3 éve nem láthattuk a képernyőkön, így igazán itt az ideje egy új évadnak, ami szilveszter másnapján már el is indult. A főszerepben természetesen ismét a nemrég a világ legszexibb férfijának megválasztott Idris Elbával, aki ezúttal sem válogat az eszközökben, amikor a brutális gyilkosságokból kirajzolódó mintát követve nyomozni kezd.

Ralph lezúzza a netet (Ralph Breaks the Internet: Wreck-It-Ralph 2) Hazai mozis premier: 01. 10.

2012-ben az év egyik legkellemesebb mozis meglepetését jelentette a Rontó Ralph című animációs film, amelyben egy régimódi, játéktermi pixel-antihős életébe pillanthattunk bele — aki megelégelve az örök rosszfiú szerepet kirándulni indult más játékokba, és közben igazi hős lett belőle. Most itt a folytatás, és a kor szavát követve Ralph immár a világhálóra csatlakozik rá, ami a végtelen lehetőségek mellett számtalan veszélyt is hoz magával.

A törvény nevében (True Detective) 3. évad Hazai tévés premier: 01. 14. (HBO)

A törvény nevében első évada a maga fojtogató rejtélyével, sűrű atmoszférájával, kirakósnak is különleges krimisztorijával, meg persze Matthew McConaughey és Woody Harrelson nehezen feledhető alakításával igaz szenzációt jelentett a sorozatok világában. Annyira, hogy a folytatást mindenki tűkön ülve várta, de az új sztorival és új karakterekkel gyorsan érkező második évad erős csalódást keltett. Most itt a harmadik szezon, és ezúttal több időt kapott a készítő Nic Pizzolato az alkotásra, a végeredmény pedig ismét egy teljesen új történet, de az első évad szellemében, minőségével és ismét egy fantasztikus színész (az Oscar-díjas Mahershala Ali) jutalomjátékával a középpontban.

Üveg (Glass) Hazai mozis premier: 01. 17.

M. Night Shyamalan 2000-ben A sebezhetetlennel megalkotta minden idők egyik legjobb és legvalóságosabb szuperhősfilmjét, pedig akkor ez még nem is volt divatos műfaj. Majd néhány remek rendezést követően eléggé félrecsúszott a karrierje, és úgy igazán csak két éve talált magára a Széttörve című filmmel, amelyben James McAvoy egy 23 személyiségű férfit játszott — és ami thrillernek indult, de a végén egy váratlan csavarral összekapcsolódott a sztorija A sebezhetetlennel. Most pedig itt az Üveg, ami így egyszerre folytatása mindkét filmnek, benne minden sztárral és a kérdéssel: miért léteznek a szuperhősök?

Két királynő (Mary, Queen of Scotts) Hazai mozis premier: 01. 31.

A világtörténelem egyik leghíresebb női rivalizálása elevenedik meg ebben a filmben Stuart Mária skót és I. Erzsébet angol királynő között, akik nemcsak egymás vetélytársai, de rokonai és sok tekintetben sorstársai is voltak egymásnak: egy férfiak uralta világban próbálták meg kiharcolni a jussukat és a függetlenségüket, ehhez viszont épp egymáson keresztül vezetett az út. A főszerepben a fiatal hollywoodi színészgeneráció két tündöklő csillaga, Margot Robbie és Saoirse Ronan látható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.