5 film és sorozat, amelyet vétek lenne kihagynod márciusban

film sorozat március mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amelyeket olvasóinknak szerintünk érdemes lesz megtekinteniük az adott időszakban. Jöjjenek hát március ajánlott filmjei és sorozatai!

Guerilla Hazai mozis premier: 03. 07.

Március legfontosabb ünnepe az 1848-as forradalom kitörésének évfordulója, és ezt idén egy olyan magyar filmmel ünnepelhetjük, amely „alulnézetből", az ismeretlen fiatal katonák szemszögéből mutatja meg a korabeli sors- és történelemfordító harcokat. A Guerilla egyben a tehetséges magyar rendező, Kárpáti György első nagyjátékfilmje, akinek felmenői maguk is részt vettek a szabadságharcban.

Apró mesék Hazai mozis premier: 03. 14.

A Szász Attila–Köbli Norbert rendező-forgatókönyvíró páros egy ideje megbízhatóan magas minőségben szállította a különleges történelmi környezetben játszódó, leggyakrabban thrillerelemekkel dúsított tévéfilmeket (Félvilág, A berni követ, Örök tél), most pedig megérkezett az első közös mozifilmjük is. Az Apró mesék szintén a múltban játszódik, méghozzá a második világháború idején, és film noir-t idéző szerelmi háromszögtörténetet mesél el:

Milliárdok nyomában (Billions) 4. évad Hazai tévés premier: 03. 18. (HBO GO)

Kevéssé felkapott és sztárolt sorozat a Milliárdok nyomában, pedig immár három évada szállít csúcsminőséget a képernyőre egy rocksztár imidzsű, milliárdos pénzember és egy szürkének tűnő, de annál okosabb és elhivatottabb államügyész emlékezetes küzdelmét a középpontba állítva. Damian Lewis és Paul Giamatti lubickol a főszerepekben, és egy ideje John Malkovich is csatlakozott hozzájuk.

Mi (Us) Hazai mozis premier: 03. 21.

Jordan Peele televíziós komikusból lett filmrendező, és már rögtön az első mozijával nagyot robbantott: a Tűnj el! bizarr családlátogatós horrormese keretében forgatta ki a rasszista sztereotípiákat, és aratott óriási sikert. Elődjéhez hasonlóan a Mi is meghökkentő és sokkoló darabnak ígérkezik: Peele újabb rendezésében egy családi vakáció válik rémálommá, amikor feltűnik egy hasonmás horrorcsalád...

Testvérlövészek (The Sister Brothers) Hazai mozis premier: 03.28.

Az európai mozi egyik legkiválóbb mesterembere a francia Jacques Audiard (A próféta, Rozsda és csont, A számat figyeld!), aki most idegen terepre merészkedett az új filmjével: belevaló westernt forgatott, persze a saját képére formálva némileg a zsánert. Ebben pedig két elsőrangú, bérgyilkos testvért alakító színész, Joaquin Phoenix és John C. Reilly segíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.