Jennifer Aniston 50 éves: 20 érdekesség a Jóbarátok sztárjáról

érdekesség születésnap Jennifer Aniston
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi a köze Kojakhez és Görögországhoz? Melyik szerepre jelentkezett eredetileg a Jóbarátokba? Mit neveztek el róla a fodrászok? Mindezt és még sok minden mást is elárulunk a ma 50 éves Jennifer Anistonról, akit az ünnepi alkalomból egy csokor róla szóló érdekességgel köszöntünk.

1. Jennifer Aniston félig görög származású: az édesapját John Anastasakisnak hívták.

2. Hogy akkor viszont Jennifernek miért más a vezetékneve? Mert még a születése előtt az édesapja Anistonra változtatta a saját nevét.

3. Ezt pedig elsősorban azért tette, mert ő is színész volt, Amerikában pedig az eredeti, kacifántos nevével nehezebb lett volna érvényesülnie a pályán.

Jennifer Aniston az édesapjával, John Anistonnal, aki szintén színész Forrás: Getty Images/Albert L. Ortega

4. Jennifer Anistonnak az édesanyja is színészként dolgozott.

5. A keresztapja pedig az a Telly Savalas volt, akit a világ leginkább Kojak felügyelőként ismer, és aki maga is görög származású.

6. Jennifer Aniston a gyerekéveinek jelentős részét Görögországban töltötte. Egészen addig, míg 9 éves korában el nem váltak a szülei: azután New Yorkban élt az anyjával.

7. Mint a színész szülők gyerekei általában, ő is már egészen korán kipróbálta magát a kamerák előtt: az első szerepét 11 évesen kapta.

8. Szintén 11 volt, amikor egy pályázat győzteseként az egyik rajzát kiállították a híres Metropolitan Művészeti Múzeumban.

9. Miután elvégezte a leghíresebb amerikai színitanodák egyikét, főként kisebb színházakban játszott, mellette pedig a megélhetés kedvéért más munkákat is vállalnia kellett: többek között telemarketinges, biciklis futár és pincérnő is volt.

Az igazi sikert a Jóbarátok hozta meg neki Forrás: NBC

10. 1993-ban változott nagyot az élete: elment egy új tévéshow, a Jóbarátok szereplőválogatására. Eredetileg Monica szerepére akarták meghallgatni, de ő ragaszkodott hozzá, hogy Rachel jobban menne neki, és ez be is bizonyosodott.

11. A Jóbarátok óriási sikere nyomán a karaktere divatot is teremtett: a jellegzetes hajviselete például olyan kelendővé vált a fodrászatokban, hogy már csak The Rachel néven emlegették.

12. Ezek után talán nem meglepő, hogy Aniston a Jóbarátokkal keresett rengeteg pénzt (a sorozat vége felé már 1 millió dollár felett kerestek a főszereplők epizódonként) többek között egy hajápolási termékeket gyártó cégbe fektette.

13. 2012 óta saját csillaga van a Hírességek Sétányán.

2012 óta saját csillaga van a Hírességek Sétányán Forrás: Getty Images/Albert L. Ortega

14. 164 cm magas.

15. Azon kevés híresség egyike, aki sikeres csatát vívott a bulvárújságírókkal: 2003-ban 550 000 dollár kártérítést kapott a róla készített topless paparazzo-fotók miatt.

16. A párkapcsolatai rendszerint szakmabeliekhez fűzték: 1990 és 1994 között a New York-i színpadi színész Daniel McDonalddal élt együtt, 1995-től a televíziós színész Tate Donovannel, akivel el is jegyezték egymást, de házasság nem lett belőle. Brad Pitt-tel viszont igen: 5 évig tartott a frigy, ami alatt igazi hollywoodi álompárként tekintett rájuk a világ. Később Vince Vaughn és Gerard Butler is felkerült a listájára, 2011 óta pedig a színész-forgatókönyvíró-rendező Justin Theroux-val alkotnak párt.

17. Brad Pitt feleségeként a nevét is megváltoztatta Jennifer Pittre, noha színészként az Anistont használta továbbra is. A válás után pedig hivatalosan is újra Aniston lett.

Brad Pitt feleségeként a nevét is megváltoztatta Jennifer Pittre Forrás: WireImage/Tony Barson Archive

18. Noha a Jóbarátok befejezése óta komoly mozis karriert is ki tudott építeni, komolyabb színészi díjakra szinte csak Rachel szerepéért jelölték: összesen két Golden Globe-ra és hat Emmyre (utóbbiból egyet meg is nyert). Az egyetlen kivételt a Boldogság bármi áron című, 2014-es film jelentette, amelyben Aniston smink nélkül játszott el egy állandó fájdalommal együtt élni kénytelen nőt, és ezt az alakítását a díjkiosztókon is elismerték.

19. Egyetlen fóbiája van: nagyon fél a repüléstől.

20. Karrierje legnagyobb gázsiját a Családi üzelmek című filmmel szakította, ahol az alaphonoráriuma mellett a film nyereségéből is részesedést kapott, ez pedig a végére 26 millió dollárt hozott a konyhájára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.