Fesztivál és tánc minden mennyiségben - augusztusi programkörkép

Keszthely zenei fesztivál Sziget Fesztivál Prince Vonyarcvashegy Balatonfüred Vastag Csaba Budai Vár koncert Debrecen virágkarnevál tánc Janicsák Veca programajánló borfesztivál Vastag Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos esőből több jutott idén nyárra, mint kánikulából, de augusztusban azért még reménykedhetünk egy kis jó időben. A nyár utolsó hónapjában se gubózz be a négy fal közé - remek koncertek, fesztiválok és persze sok-sok izgalmas program vár rád!

Budapest

Táncestek a Karmelita udvarban

Nemcsak a tánc szerelmeseinek szólnak a Nemzeti Táncszínház estjei - a várban, a Karmelita udvarban változatos programok várják a látogatókat egészen a hónap második feléig. Augusztusban lesz tangóshow, flamenco, hagyományos magyar és modern táncbemutató - a jegyárak pedig egységesen 2500 forintba kerülnek. A Karmelita udvar szépsége pedig csak még hangulatosabbá varázsolja az estét!
Időpont: augusztus 19-ig
Bővebb infó: http://nemzetitancszinhaz.hu/

Thinkstock
Thinkstock

Sziget

A nyár talán legjobban várt fesztiválját senkinek sem kell bemutatni - hazai zenerajongók és külföldi turisták tízezrei lepik el minden év augusztusában a Hajógyári-szigetet. Amy Winehouse sajnos már nem lehet a fellépők között, de reméljük, hogy Prince, a Good Charlotte, a The Prodigy, a The Chemical Brothers és a Thirty Seconds to Mars pótolják majd az énekesnő hiányát. Persze fellépnek kedvenc hazai együtteseink, többek között a Csík zenekar, a Tankcsapda és a Quimby is. A -1. napon Geszti Péter a Gesztivállal "foglalja el" a szigetet - itt két és fél órán át hallhatjuk majd hazánk egyik legsikeresebb zenészének és korábbi csapatainak legnagyobb slágereit.
Időpont: augusztus 10-15.
Bővebb infó: http://www.sziget.hu/fesztival


Mesterségek Ünnepe

Augusztus 20. környékén vétek kihagyni ezt a tradicionális fesztivált, hiszen ki ne nézelődne szívesen a színes, kreatív és szépen kimunkált portékák között? Ráadásul ínycsiklandozó és már kissé elfeledett hazai ételkülönlegességek is várják a Várba látogatókat. Az idei díszvendég Bulgária lesz - 12 bolgár mester mutatja be a tojásdíszítés, fafaragás, rézművesség, takácsmesterség, bőr- és bojtmesterség és a fazekasság fogásait.
Időpont: augusztus 18-21.
Bővebb infó: http://mestersegekunnepe.hu/

http://mestersegekunnepe.hu
http://mestersegekunnepe.hu

Budavári Sörfesztivál

A nyár a borfesztiválokról szól - idén először azonban a "folyékony kenyér" szerelmeseire is gondoltak a szervezők. A négynapos rendezvényen 100 féle hazai és nemzetközi sör mutatkozik be, és kóstolókkal kedveskednek a fesztiválra ellátogatóknak a nagy hazai sörgyártók is. Az italozáson kívül lesz sörfalu, sörtörténeti kiállítás, és persze gasztronómiai különlegességek is. A helyszín pedig nagyon csábító: egy látogatás a budai Várba mindig nagyszerű program.
Időpont: augusztus 25-28.
Bővebb infó: http://budavarisorfesztival.hu/

http://budavarisorfesztival.hu
http://budavarisorfesztival.hu

XV. Vegetáriánus Fesztivál

Hazánkban is egyre több helyen kóstolhatunk vegetáriánus ételeket, amit a húsmentes élet rajongói nagy örömmel fogadnak. Számukra lesz nagyszerű program a Vegetáriánus Fesztivál a Szent László téren, ahol a legfinomabb húsmentes ételekből lehet majd válogatni. A programot jóga, relaxáció, táncos foglalkozás és előadások színesítik majd.
Időpont: augusztus 27-28.
Bővebb infó: http://www.egeszsegvar.hu/index.php

Thinkstock
Thinkstock

Lupa Fesztivál

Idén rendezik meg első alkalommal a Lupa Fesztivált a Budakalászi bányatavak mellett a Luppa-szigeti úton. A hagyományos népi előadások és táncprodukciók mellett családi főzőversenyek, kézműves bemutatók és kiállítások, vetélkedők, hagyományőrzők bemutatói, sportrendezvények és rengeteg gyermekprogram gazdag kínálatával találkozhatnak majd a látogatók. Itt bárki megismerkedhet és kipróbálhat olyan szakmákat, mint a kovács, a fafaragó vagy a fazekas, a kemencében pedig megsütheti saját mézeskalácsát és megkóstolhatja a korhű ételeket is. A fellépők között ott lesz a Bikini, a United, a Zanzibár és Éliás Jr is.
Időpont: augusztus 28-ig
Bővebb infó: http://www.lupafesztival.hu/


Vidék

Bornapok a Balatonnál

Szinte nincs olyan balatoni nyaralóhely, melynek közvetlen közelében ne lenne legalább egy borfesztivál augusztusban. Balatonfüreden a Tagore-sétányt lepik el a borkiállítók, de többek között Ábrahámhegy, Balatonboglár és Keszthely is kiveszi a részét a kóstoltatásból. Ha az augusztusi balatoni kiruccanás alatt nélkülöznünk kell a napsütést, maradnak a borkóstolók!

Ábrahámhegyi Bornapok
: augusztus 3-7.
Bővebb infó: http://www.abrahamhegy.hu

Balatonboglári Szüreti Fesztivál: augusztus 17-21.
Bővebb infó: http://www.balatonboglar.hu/

Balatonfüredi Borhetek: augusztus 6-28.
Bővebb infó: http://www.balatonfured.info.hu/index/

Keszthelyi Borünnep: augusztus 3-7.
Bővebb infó: http://www.keszthely.hu/

Thinkstock
Thinkstock

Debrecenbe kéne menni...

Ha választani kellene egy várost, ahová augusztusban mindenképp érdemes elutazni, az Debrecen lenne. A hónap elején a Debreceni Borkarneválra látogatók a számtalan, méltán híres magyar borok mellett kóstolhatnak friss pogácsákat, réteseket, bio- és ökotermékeket, ízletes juhsajtokat is, de zenében és táncos előadásokban sem lesz hiány. Az augusztus 20-i hétvégén is érdemes Debrecent választani úti célul: az Árpád-házi Zenei Napok Fesztivál keretében fellép többek között a Balkán Fanatik és a Karthago együttes is a Kerekestelepi Strandfürdőben. A Debreceni Virágkarnevál pedig egyszer mindenkinek kötelező!

Bővebb infó:
http://www.fonixinfo.hu/?menu=601&id=188
http://www.arpadhazfest.hu/
http://www.fonixinfo.hu/?menu=601&id=726


Orosházi Rally Show

Látványos program lesz a kétnapos rally show Orosházán. A belvárost ellepik a versenyautók és az utcai autók - a hangzavar, a rengeteg járgány és az izgalom pedig garantált. Ha nem jártál még rally show-n, akkor itt az ideje - irány Orosháza!
Időpont: augusztus 13-14.
Bővebb infó: http://jelinekkft.hu/masodik-oroshazi-rally-show

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Pálinkanapok - Balatonalmádi

Ha unod már a borkóstolást - vagy egyszerűen csak szívesen kóstolnád meg a legzamatosabb hazai pálinkákat, akkor érdemes augusztus utolsó hétvégéjét Balatonalmádiban töltened. A Wesselényi Strand előtti Rendezvénytéren a finom pálinkák mellett ínycsiklandozó ételek is lesznek, és persze a népi iparművészek, kézművesek kiállítása és vására sem maradhat el - mindezt pedig hangulatos zene és tánc kíséri majd.
Időpont: augusztus 25-28.
Bővebb infó: http://www.balaton-almadi.hu/esemenyek/palinka-napok.html

Thinkstock
Thinkstock

Szegedi Ifjúsági Napok

Ha már vége a nyárnak, miért ne ünnepelnénk azt egy fergeteges záróbulival? A SZIN a legnagyobb hagyományokkal rendelkező hazai fesztivál, ráadásul a vízpartot és a medencéket sem kell nélkülöznünk. A fellépők listája is nagyon ígéretes: fellép többek között Diana King és Kelis, de a Magna Cum Laude, a Supernem, az Edda és a Vad Fruttik is előadják kedvenc dalainkat. Büszkék lehetünk arra is, hogy a fesztivál az ökotudatos életmód népszerűsítését tűzte ki céljául, ezért a SZIN kapta meg - elsőként a hazai fesztiválok közül - a világ fesztiváljainak "zöld" törekvéseit értékelő Greener Festival szervezet díját.
Időpont: augusztus 24-28.
Bővebb infó: http://szin.org/content/program


IV. Szerencsi Csokoládéfesztivál

Ha Te is rabja vagy a csokoládénak, ne hagyd ki a IV. Szerencsi Csokoládéfesztivált. Fellép többek között az Edda, Hooligans, IdiotSide, Holdviola, Belmondo és a Heaven Street Seven. Herczeg Zoli divatbemutatót tart majd, de lesz csokikalandpark, csokigyűjtő versenyek, na meg persze bor - ha már Hegyalja kapujában vagyunk.

Időpont: augusztus 25-27.
Bővebb infó: www.csokoladefesztival.com-on


X. Csirkepaprikás Fesztivál

Ki ne vágyna néha egy igazi, magyaros, ízletes csirkepaprikásra? A hónap utolsó szombatján rendezik meg Siklóson, a Várkertben a X. Csirkepaprikás Fesztivált - az finom ételek sokaságát a festői környezet és a sztárfellépők is színesítik. A rendezvényen élvezhetjük a V-Tech, Mészáros Árpád Zsolt és Vágó Bernadett, Vastag Csaba, Vastag Tomi és Janicsák Veca dalait. Élő koncertet ad a Neoton Família is. Ha már Siklóson vagy, kirándulj egy nagyot a városban, és kóstolj isteni fehérborokat is!
Időpont: augusztus 27.
Bővebb infó: http://www.siklos.hu/turizmus/csirke2011

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.