Utcabál és Fényvarázs - Programok az augusztusi hosszú hétvégére

Agárd Badacsony fesztivál Budai Vár Jazz koncert Velencei-tó program hosszú hétvége Hollókő programajánló augusztus 20.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te sem a nyaralsz a hosszú hétvégén? Ne bánkódj, mert országszerte számos különleges program közül válogathatsz. Íme a Life.hu kedvencei az augusztus 20-ai hétvégére.

Budapest

1. Mesterségek ünnepe a várban

Nehéz lenne felsorolni az összes programot, amivel a szervezők kedveskednek a látogatóknak az idei Mesterségek Ünnepén. Különleges kézműves foglalkozások, köztük gyertyamártó, kosárfonó, varróműhely és népi ékszerkészítő is szerepel a repertoárban. Ha jó zenékre vágysz, hallgasd meg a Kerekes Band vagy Szirtes Edina "Mókus" és Fabula Rasa koncertjét, de itt lesz Harcsa Veronika és Falusi Mariann is. Végezetül pedig kóstold végig a finomságokat: a fröccs mellé saslik és sertéscsülök dukál, de a Sajtudvarba is érdemes ellátogatni.

Helyszín: Budavári-palota
Időpont: augusztus 17-20.
Bővebb infó: http://mestersegekunnepe.hu/


2. Jazz a Palotában

Ha imádod a jazzt, akkor ne tétovázz, és válts jegyet augusztus 20-ra a Művészetek Palotájába, ahol az egész este erről a műfajról szól majd. Hallgasd a fülbemászó dallamokat, kortyolj egy finom italt, de akár táncolva is várhatod az esti fénypompát. Fellép többek között a Police Big Band, a Little Jazz Band és a Meleg Tamás Quintet. Az Üvegteremben pedig a fiatal, de zseniális zongorista, Oláh Tzumo Árpád triója szórakoztatja a közönséget.

Helyszín: Művészetek Palotája
Időpont: augusztus 20. 17:00-23:00.
Bővebb infó: http://mupa.hu/program/jazz-a-palotaban-2012-08-20_17-00-uvegterem-zaszloter-kulter


Vidék

1. Bulizz Agárdon!

A hosszú hétvégén mindenkit vár az Agárdi popstrand! A Velencei-tó partján, a platánfák árnyékában található Magyarország egyik legrégebbi állandó pop- és rockzenei színpada, amely évről évre számtalan érdeklődőt vonz. A hosszú hétvégén fellép többek között az R-GO, a Tankcsapda, Király Linda és Viktor is. Bulizz és strandolj a tónál a szabadság alatt!

Helyszín: Agárd, Popstrand
Időpont: augusztus 18-19.
Bővebb infó: http://www.agardipopstrand.hu/news.php

2. Kihagyhatatlan virágkarnevál Debrecenben

Idén 43. alkalommal rendezik meg a látványos, színpompás karnevált, amelyet neked is látni kell egyszer. Az idei újítás a Debreceni Magyar és Cseh Sörfesztivál, amelyet a Békás-tónál rendeznek: itt megkóstolhatod a legjobb hazai és cseh kézműves söröket is. Az ünnepi rendezvénysorozat zenében igen gazdag lesz: fellép többek között Kocsis Tibor, Szentpéteri Csilla, Szirota Jennifer, a Bikini és az Első Emelet is.

Helyszín: Debrecen, Nagyerdei Stadion, Kossuth tér, Kölcsey Központ
Időpont: augusztus 16-20.
Bővebb infó: http://debrecen.varosom.hu/programok/fesztivalok/Debreceni-Viragkarneval-1.html


3. V. Badacsonyi Rózsakő Fesztivál

A Rózsakő Fesztivál négy napja alatt esténként utcabál lesz kifulladásig: fellép többek között Csézy, DJ Dominique Bárány Attilával, Varga Miklós, és lesz retro nosztalgia parti is. Augusztus 19-én szombaton este pedig mindenképp látogass ki a mólóhoz: a Badacsonyi Fényvarázs alkalmával 40-50 feldíszített vitorlás vonul ki a Badacsony és Badacsonyörs közötti vízterületre. Este 10 órakor pedig zenés tűzijáték lesz, melyet a kivilágított vitorlások bevonulása tesz felejthetetlenné. Ha már Badacsonyban vagy, kóstold meg a mesés helyi borokat a hűvős, barátságos kis pincékben!

Helyszín: Badacsony - Dísztér
Időpont: augusztus 17-20.
Bővebb infó: www.badacsony.com


4. LikeFest

Magyarország egy igen eldugott kis szeglete, Pusztaottlaka nagy fába vágta a fejszéjét. A városban az ünnepi hétvégén nagyszabású fesztivált rendeznek, amelynek célja kimozdítani a közösségi oldal függőket a monitorok elől. Megéri egy-két napra otthagyni a számítógépet, hiszen a fellépők listája igen parádés: Dr. Alban mellett fellép a magyar zenészvilág színe-java - itt lesz többek között a Magna Cum Laude, Takács Nikolas, a Hooligans, Geszti Péter és a Gringo Sztár, Fluor Tomi és a Republic. Lájkolás helyett bulizz egy nagyot Pusztaottlakán!

Helyszín: Pusztaottlaka
Időpont: augusztus 15-20.
Bővebb infó: http://www.likefest.hu/?oldal=6

5. Szent István-napi várjáték a Hollókői várban

Igazán változatos programokon vehetnek részt a Hollókőre érkezők augusztus 20-án. A várjátékokon lesz fegyverbemutató, vitézi próba, középkori táncok és homokvárépítés, a gyerekek pedig imádni fogják az állatsimogatót és a pajzsfestést. Ha pihenésre vágysz a forgatagban, kóstolj törökkori ételeket és hallgasd a korabeli muzsikát - Hollókőn biztosan nem unatkozol majd!

Helyszín: Hollókői vár
Időpont: augusztus 20.
Bővebb infó: http://www.holloko.hu/hu/szent-istvan-napi-varjatek-a-holloki-varban-2012.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.