A legszexibb nyári úti célok Európában

kaland Madeira Montenegro Franciaország utazás romantika szórakozás Nyár program kirándulás Liechtenstein
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vakáció utolsó hónapjában sem vagy még lekésve semmiről, ha egy igazán forró kiruccanást tervezel a kedveseddel. Fűszerezd meg a szerelmi életed egy feledhetetlen nyaralással, és böngéssz a Life.hu legromantikusabb utazási tippjei között.  

1. Montenegró téged sem hagy hidegen

Rajongsz az egzotikus helyszínekért, de nem szeretnél egy vagyont költeni a nyaralásra? A Földközi-tenger csodálatos kis balkáni országa sok szempontból egyedi, és még a pénztárcádat is kíméli. A kristálytiszta víz, a gyönyörű olajfaligetek, az eldugott öblök, a gyors folyók és a strandokat körülölelő fenyőerdők szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, így garantált a felhőtlen pihenés. Az ország északi részén páratlan kilátás nyílik a hegyekre és a gyönyörű tavakra, míg a déli régióban megtalálhatod az idilli strandokat és fürdőzhetsz a mélykék tengerben. Aligha létezhet annál hangulatosabb élmény, mint reggelente a gyönyörű Adria partján ébredni, ízletes halkülönlegességeket fogyasztani a tengerparti éttermekben, és este romantikus kirándulásokat tenni a hegyekben. Ha Montenegróra szavazol, feltétlenül látogass el az ország legdélibb városába, Ulcinjba, és barangold be a Lovcen-hegynél lévő Cetinjét, mely két lenyűgöző kolostorral is büszkélkedhet. Ha spórolni szeretnél, bérelj inkább robogót, vásárolj be a helyi piacon, és dobj össze egy kis piknikre valót, majd költs el egy fenséges vacsorát a csodálatos kanyonjáról híres Tara-folyónál.

Thinkstock
Thinkstock

2. Ahol minden út nyitva áll előtted - Carcassonne, Franciaország

Carcassonne az egyetlen lakott középkori erődváros Európában, 3 km hosszú várfallal és 53 impozáns őrtoronnyal, mely 1997 óta az UNESCO Világörökség része. A szép és változatos dél-francia régió egyedülálló történelmi és kulturális múlttal büszkélkedhet, vendégszerető lakói, tradicionális ízei és zamatos nedűi pedig örök emlékű vakációt ígérnek. Bár a város nem túl nagy, rengeteg izgalmas látnivalóval kecsegtet: ne mulaszd el felkeresni a Saint Nazaire-székesegyházat, a világ legnagyobb ragadozómadár-gyűjteményét (La cité des oiseaux), és nevezz be egy romantikus hajókázásra a történelmi múltú Canal du Midin. Tökéletes kikapcsolódás a Raymond Chesa szabadidőpark, ahol fürödhetsz, vízibiciklizhetsz, golfozhatsz vagy édeskettesben piknikezhetsz. A városon kívül érdemes autót bérelned, és ellátogatnod a híres Languedoc-Roussillon-borvidék szívébe, Limoux-ba. Itt megkóstolhatsz egy pohár könnyű Cinsault-ot vagy fűszeres Syrah-t, majd a túra végén készíthetsz pár fotót Montségur utolsó katar erődítményéről.

Thinkstock
Thinkstock


3. Az örök szerelem szigete - Madeira

Ha a nyüzsgő városok zajos világa helyett inkább békés andalgásra és elgondolkodtató pillanatokra vágysz, utazz el pároddal Portugália "úszó kertjére", ahol a romantikát a levegőben érezheted. Az Atlanti-óceán csendes oázisa különösen mediterrán éghajlatáról, lélegzetelállító hegyeiről, azúrkék tengeréről és a mellette található Porto Sando kis szigetről ismert. A szerelmes sétákhoz ideális terepet nyújtanak Madeira buja botanikus kertjei, ahol egzotikus virágokat és növényeket csodálhatsz meg a világ minden tájáról. A sziget legnépszerűbb turisztikai látványossága a Monte Palace trópusi kert, ahonnan varázslatos kilátás nyílik az Atlanti-óceánra és Funchalra. A tengerparti lazítás mellett iktasd be a programba a fővárosban található Történeti Központot, a Kortárs Művészeti Múzeumot, és járd végig a romantikus kis templomokat. Kóstold meg a nyüzsgő piacon (Mercado dos Lavradores) a friss halkülönlegességeket, a trópusi gyümölcsöket és zöldségeket, a Blandy's borházban pedig a finom madeirai borokat. Kultúrszomjadat csillapíthatod a sziget élményparkjában, ahol megismerkedhetsz Portugália történelmével és hagyományával.

Thinkstock
Thinkstock


4. Idilli hangulat, festői szépségű városkák - Kalandozz a Tauber-völgyben

Szívesen barangolnál olyan helyeken, ahol igazán kikapcsolódhatsz, és kedvedre áldozhatsz a szerelem oltárán? Tölts el egy hosszú hétvégét a "Romantika Útján", és látogass el Németország egyik legszebb városába, Rothenburg ob der Tauberbe. A települést körülölelő várfal, a meghitt terek, a kis favázas házak és a régi épületek nagyon hangulatosak. A város utcácskáin barangolva olyan gyönyörű látnivalók tárulnak eléd, mint a Plönlein-tér, a gótikus St. Jakob-templom, a Spital-bástya, a 400 éves óramű vagy a Lótusz-kert. Ha a térségben jársz, szánj időt Dinkelsbühl történelmi belvárosára, majd folytasd utad a műemlékekben gazdag Nördlingenbe. Itt olyan nevezetességek várnak, mint a 600 éves Városháza, a csodálatosan faragott Winter'sche-ház, a Berger-kapu és a három hajóból álló St. Georg-székesegyház, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul eléd. Dél-Németország legrégibb és legnagyobb váregyüttese Harburgban található, ha pedig aktív időtöltésre vágysz, a környéken futásra, túrázásra és kerékpározásra is lehetőséged nyílik.

Thinkstock
Thinkstock

5. A kristálytiszta levegő hazája - Liechtenstein

A Liechtenstein Hercegség a negyedik legkisebb állam Európában, ennek ellenére turisztikai látnivalói messze felülmúlják a képzeletet. Az ország gyönyörű természeti adottságai és kulturális emlékei mellett végtelen lehetőséget nyújt a szabadtéri tevékenységekhez. Bár első ránézésre az ország fővárosa inkább egy falura hasonlít, ha közelebbről szemügyre veszed, érdekes egyvelegét fedezheted fel a régi és modern építészeti elemeknek. Nem fogsz unatkozni egy percig sem, hisz Vaduzban olyan élményekkel gazdagodhatsz, mint a sziklán magasodó hercegi kastély, a szecessziós stílusú Parlament, a Liechtenstein Nemzeti Múzeum eklektikus művészeti gyűjteményével és a világhírű Bélyegmúzeum. Ha kedveled az irodalmat, bejárhatod a híres német költő, Johann Wolfgang von Goethe útvonalát, aki 1788 júniusában két napot töltött a fővárosban. Innen fejedelmi túrákat tehetsz a közeli hegyekbe, a romantikus Grüscha-út a hercegi erdőtől Walseren át egy meseszép magaslati faluba, Triesenbergbe vezet, melynek múzeumában bepillantást nyerhetsz az őslakosok életébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.