Ahhoz szoktunk hozzá, hogy a világ megmentőiként, de minimum különleges képességekkel felvértezett csodalényekként látjuk őket újra meg újra a filmvásznon. Pedig nagyon más szerepekben is képesek bizonyítani: összegyűjtöttük a szuperhős-színészek legmeglepőbb alakításait.

Liam Hemsworth

Liam Hemsworth-t az asdardi (germán) istenség, Thor szerepében ismerhette meg a szélesebb közönség: szőke, nagyhatalmú, szupererejű, egoista és gúnyos humorú volt (és lesz, hiszen még több Thor- és Bosszúállók-filmre számíthatunk). A szőke és az egoista (valamint a nőcsábász) vonások ugyan megmaradtak abban a filmben is, ahol James Hunt Forma-1-es pilótát kellett játszania, de a Hajsza a győzelembe (egyik) főhőseként jóval törékenyebb és szánalomra méltóbb, önsorsrontó figurát formált meg. Ráadásul meggyőzően, így végre a komolyabb színészi képességeiről is meggyőződhettünk.

Christian Bale

Christian Bale-t túlzás lenne tipikus szuperhős-színésznek nevezni, hiszen számtalan féle-fajta filmben és szerepben feltűnt már a mozivásznon, no de mégiscsak eljátszotta három alkalommal Batmant, így a listánkon a helye. A kockahasú igazság bajnokával pedig azt a szerepét állítjuk szembe, ahol a legkevésbé kisportolt formáját hozta, és a legkevésbé sem ragaszkodott a törvény betartásához, sőt.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. az alkohol- és drogfüggősége miatti sokéves kihagyásából való visszatérése óta elsősorban szuperhősöket játszik: Vasember mellett az újfajta mozis Sherlock Holmes is tulajdonképpen annak tekinthető. Karrierje elején viszont egy csetlő-botló, igaz, a világ tetejére jutó figura szerepével robbant be: Charlie Chaplint alakította a róla szóló életrajzi filmben.

Andrew Garfield

Az új Pókember, azaz Andrew Garfield minumum három filmre szerződött le a szuperhős szerepére, így jó darabig elsősorban ilyen formában fogunk találkozni vele, pedig tud ő teljesen más figurát is játszani: a Ne engedj el! című könnyes-fantasztikus drámában egy megzavarodott, szerelmes, világban a helyét kereső klónfiút alakított.

Chris Evans

Ha valaki, ő igazán szuperhős-színész: nemcsak Amerika kapitányt játssza el már harmadik alkalommal e hónapban, de korábban ő alakította A fantasztikus négyes egyik tagját is két filmen át. Az utóbbi idők egyik legjobb (nálunk egyelőre még nem bemutatott) sci-fijében, a Snowpiercerben pedig alig lehet ráismerni: szakállas-sapkás szegényemberként tűnik fel, aki lázadást szít a kizsákmányolók ellen egy posztapokaliptikus világban.

Anna Paquin

A biszexualitását nemrégiben nyíltan vállaló Paquin nemcsak az X-Men-széria Vadócaként bír különleges tulajdonságokkal, de a főszereplésével készült sorozatban, a True Bloodban is telepatikus képességekkel megáldott/megvert (fél)tündérlányt játszik. A karrierje viszont teljesen másképp indult: varázslatos gyerekszereplőként az új-zélandi Zongoralecke című drámában, amiért minden idők második legfiatalabbjaként Oscar-díjat is kapott.

Henry Cavill

Olyan arcéllel, amilyen Henry Cavillnek van, elég nehét mást játszani, mint hősöket, így nem csoda, hogy Supermanen kívül megtalálta őt Thézeusz figurája is a Halhatatlanokban. Woody Allen legutóbbi (nálunk még nem bemutatott) rendezésében viszont más karaktert alakít: átlagos nagyvárosi fiatalt, aki kissé ügyetlenül próbálkozik megismerkedni a leendő nagy szerelmének tartott lánnyal.