felújítás Várkert bazár helyesírási hiba pmsza átadás Orbán Viktor Ybl Miklós emléktábla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felújítást ünneplő emléktábláról lemaradt egy T betű.

Ismét a középpontban a Várkert Bazár. Először gyorsan átadták a választások előtt egy nappal, majd négy nap múlva bezárták, mert folytatják a felújítást. Később a Várkert Bazár felújítását ünneplő emléktábla azzal került a hírekbe, hogy Orbán Viktor és Áder János nevei Ybl Miklósénál is nagyobb betűkkel szerepelnek rajta – tudósít az Origo. Hétfő éjjel viszont már a Magyar Kétfarkú Kutya Párt posztolt a Facebookra egy képet, amelyen bekarikázták, hogy a márványlapon rosszul szerepel az épületegyüttes szó: kihagytak belőle egy T-t. Így az emléktábla szerint Ybl Miklós ÉPÜLETEGYÜTEST tervezett.

Forrás: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutyapárt

A tábla készítői valószínűleg tisztában vannak a szó helyes írásmódjával, a márványlap alján ugyanis még egyszer szerepel a kifejezés, de ott már két T-vel, helyesen - írja a portál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.