Mély sebeket tépett fel Karafiáth Orsolya

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
verseskötet kultúra szorongás irodalom Karafiáth Orsolya érzékiség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Önmaga poklával néz ismét szembe az extravagáns költő-írónő, aki szorongásról, páros magányról, a vágyak és az ösztönök hatalmáról, a nőiségről, illetve erotikáról is ír legújabb, Él című verseskötetében.  

A tőle megszokott bátorsággal, őszinteséggel és fülledt érzékiséggel tárja fel magán a sebeket az egyik legismertebb irodalmi celeb, Karafiáth Orsolya, akinek az Él lesz a negyedik verseskötete.

Sztárok, Karafiáth Orsolya Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Az alkoholproblémáiról is ismert költő-írónő legútóbbi művében a lelki függőség témáját boncolgatta a tizenéves kora óta leszbikus kalandokba keveredő főhős, Lia szemszögén keresztül. Mostani verseskötete egy új alkotói korszak kezdetét jelzi.

Karafiáth szívesebben élne együtt nővel

Karafiáth Orsolya nemrégiben furcsa kijelentést tett: szívesebben élne együtt nővel, mint férfival, csak a szex hiányozna neki. Azt, hogy mivel indokolta kijelentését,itt olvashatjátok.

7 szexi szerző - akik miatt vonzó lehet a magyar szépirodalomhttp://www.life.hu/kult/20140607-az-unnepi-konyvhet-elozeteseben-7-magyar-iro-es-kolto-portrejat-vazoljuk-fel.htmlKözeleg a könyvhét és ez alkalmat ad arra, hogy körbenézzünk, mi is olyan szórakoztató a kortárs magyar irodalomban. Találtam egy kissé szubjektív, ám annál ütősebb szempontot - a fiatal magyar költők és írók helyesek, cukik, szexisek. Négyükkel személyesen is találkozhatsz, ha kilátogatsz a 85. Ünnepi Könyvhétre - a dedikálások időpontját feltüntettem a szerzők neve mellett. Jó szórakozást kívánok!Kult--A lányok sem angyalok: tovább mesél a brit botránybirodalomhttp://www.life.hu/intim/20150203-a-brit-kiralyi-csalad-szexbotranyai-1950-es-1990-kozott-ii-erzsebet-nehez-evei.htmlMedvekucsmás gárdisták maszturbálása, a királynő komornyikjának melegpornója, pedofilbotrány a Buckingham-palotában, és nyilvános szex Windsor ősi falainál. A brit királyi család sosem szűkölködött a kisebb-nagyobb patáliákban, és akkor még nem is említettük az ifjú Harry kicsapongásait, vagy éppen Sarah Fergusonnak, András herceg volt feleségének lábujjszopogatós címlapjait.Intim--Izgatóbb, mint a szürke akárhány árnyalata - BDSM a világirodalombanhttp://www.life.hu/kult/20150226-a-kortars-irodalom-izgatobb-mint-a-szurke-akarhany-arnyalata-a-vilagirodalomban.htmlHa már a minőségén annyit fanyalogtunk, és ha már a témája ennyire izgalmas, akkor hadd ajánljunk néhány olyan irodalmi művet A szürke ötven árnyalata helyett, amelyek még kevésbé szégyenlősek, ha a kemény szexről van szó - és amelyek emellett még jól is vannak megírva.KultOrigo"Tereskova ellopta a névjegyemet" - A testverselőnő kiakadthttp://www.life.hu/kult/20150311-viola-szandra-hazank-elso-testverseloje-kiakadt-tereskovara.htmlViola Szandra Tereskovának esett. A testverseivel a köztudatba berobbanó Szandra nemcsak azt fájlalja, hogy - állítása szerint - Kriszta ellopta az ötletét, hanem azt is, hogy mindezt trágár módon tette. Cicaharc van készülőben!KultOrigoAz alkohol ökölcsapás az immunrendszerre, a nők meg „drámáznak” a piátólhttp://www.life.hu/drlife/20150106-az-alkohol-tonkreteszi-az-immunrendszert.htmlMár el is felejtetted a szilveszteri nagy alkoholmámoros elhajlást, a macskajajon túl vagy, mégis úgy érzed, továbbra is jajgat a szervezeted? Nem csoda. Egy kutatás szerint már egyetlen nagy ivászat is durva ökölcsapás az immunrendszer számára.Dr. Life--Így vezet az alkohol elhízáshoz – Sokkoló tényekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20141107-az-alkohol-konnyen-elhizashoz-vezethet.htmlEddig sem volt titok, hogy a mértéktelen ivás nem tesz jót, de sajnos az is kiderült, az alkoholfogyasztás nagyon könnyen elhízáshoz vezet.Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.