Eddie Murphy kapja idén a humoristákat elismerő Mark Twain-díjat

Forrás: AFP/Adrian Sanchez-Gonzalez -
Mark Twain Eddie Murphy díj humorista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Beverly Hills-i zsaru és a Szerepcsere című filmek sztárja a 18. amerikai humorista, aki átveheti az elismerést - olvasható a John F. Kennedyről elnevezett kulturális központ honlapján.

"Óriási megtiszteltetés számomra, hogy átvehetem a díjat a Kennedy Központtól, és csatlakozhatok a korábbi kitüntetettek illusztris társaságához" - idézte a humoristát az oldal.

Forrás: AFP/Adrian Sanchez-Gonzalez

Az intézmény "a mozgókép-történelem kereskedelmi szempontból legsikeresebb afrikai-amerikai színészének" nevezte az 54 éves Murphyt, akinek sok más amerikai humoristához hasonlóan a Saturday Night Live című műsor stábjához való csatlakozás hozta meg a nagy áttörést. Murphy október 18-án veheti át a kitüntetést egy washingtoni ceremónián, amelyen barátai, kollégái is színpadra lépnek.


A Mark Twain amerikai író nevét viselő elismerést 1998-ban alapította a Kennedy Központ olyan művészek elismerésére, akik munkásságukkal - Twainhez hasonlóan - nagy hatással vannak a társadalomra. A korábbi díjazottak közt van Jay Leno, Carol Burnett, Ellen DeGeneres, Will Ferrell, Tina Fey és Bill Cosby.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.