A filmvászon leghalálosabb bérgyilkosai

A profi film Collateral - A halál záloga Ponyvaregény bérgyilkos Szellemkutya Leon, a profi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már játsszák a mozik az idei év egyik legjobb és legkeményebb filmjét: a Sicario - A bérgyilkos kapcsán pedig utánanéztünk a címben jelzett foglalkozás legjelesebb képviselőinek. 

A szamuráj (1967)

A franciák különösen a bérgyilkosos bűnfilmekben erősek, erre példa A szamuráj is, mely a rendezőlegenda Jean-Pierre Melville és a hideg tekintetű férfiszépség, Alain Delon közös alkotása. A film főhőse egy magányos bérgyilkos, akinek egyik munkája rosszul sül el, így szembe kell szállnia a világgal, mely történet egyébként a témával foglalkozó mozik egyik alapsémája.

A Profi (1981)

Kultuszfilm nálunk és Franciaországban is, egyben Jean-Paul Belmondo lényének esszenciája: egyszerre kiábrándult és vicces, férfias és romantikus. A film, mely egy francia titkosszolgálati bérgyilkos félrecsúszó afrikai küldetését meséli el, és amely sokat köszönhet Morricone klasszikussá vált filmzenéjének is.

Leon, a profi (1994)

Bérgyilkosság és gyereknevelés? Leon a szomszédjában lakó kislányt menti meg a szülei megölése után, sőt később is védelmeznie kell. A kicsi Natalie Portmannek pedig megtetszik a pótapa foglalkozása.

Ponyvaregény (1994)

Jules és Vincent ügyeket intézMarcellus Wallace úr számára, ami magában foglalja a nem kívánatos személyek másvilágra küldését is. Közben pedig megbeszélik, meddig lehet elmenni egy lábmasszázzsal, és mit adnak a krumpli mellé Hollandiában.

Szellemkutya (1999)

A középkori szamurájok és a modern bérgyilkosok közti hasonlóságot nem egy film felfedezte, de talán egyik sem bontotta ki olyan gyönyörűen, mint a Jim Jarmusch rendezte egyszerre filozofikus és játékos sorsdráma.

Collateral (2004)

Egyetlen éjszaka, öt célpont, egy taxi, és egy bérgyilkos a hátsó ülésen. A Tom Cruise alakította likvidálási magánvállalkozó feladata egy bírósági ügy tanúinak kiiktatása, ehhez pedig kénytelen egy taxi és sofőrje cseppet sem lelkes segítségét is igénybe venni.

Kill Bill 1-2. (2003-2004)

Mi volt a Menyasszony, mielőtt a halálból visszatért bosszúálló angyallá lett volna? Hát bérgyilkos! És kiket tesz el sorban láb alól? A világ leghalálosabb bérgyilkoscsapatának tagjait, saját egykori kollégáit, a végén természetesen a főnökkel, Billel.

Nem vénnek való vidék (2007)

Javier Bardem leghátborzongatóbb frizurája az általa játszott leghátborzongatóbb figurához kötődik: az emberek életét pénzfeldobással eldöntő Chigurh maga az érzelemmentes és kérlelhetetlen Halál a Coen testvérek modern vadnyugati remekművében.

Erőszakik (2008)

A bérgyilkosok is vakációznak néha, főleg, ha egy félresikerült meló után küldi el őket a főnök, hogy húzzák meg magukat. Jelen esetben Bruges-ben, ami elsőre unalmasnak tűnik, de aztán annál több izgalmat tartogat ebben a fekete humorú, zseniális párbeszédekkel teli filmben.

Sicario - A bérgyilkos (2015)

Sokan már most az év legjobb filmjeként emlegetik a Sicariót, melyben az amerikai kormányügynökségek egy kis csapatot küldenek át Mexikóba, az egyik drogbáró levadászása céljából. A csapatnak tagja egy profi kolumbiai bérgyilkos is, Benicio Del Toro alakításában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.