Meghalt Kakehasi Ikutaro, a világhírű Roland hangszergyártó alapítója

Roland Kakehasi Ikutaro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton érte a halál a világhírű hangszergyártó cég, a Roland alapítóját. Kakehasi Ikutaro 87 éves volt.

Az üzletember 87 évesen távozott az élők sorából, de örökre halhatatlan marad. Az elektromos hangszerek iránti szeretete akkor kezdődött, amikor az 50-es évek végén megkérték, hogy javítsa meg egy templom elektromos orgonáját, ezután ásta igazán bele magát az elektromos hangszerek világába.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

1972-ben alapította meg a Roland céget, ahol egyebek mellett elektromos zongorákat és szintetizátorokat kezdett gyártani. A munkája olyan nagy hatással volt a zenére, hogy 2000-ben beiktatták a rock halhatatlanjai közé Hollywoodban, 13 évvel később pedig technikai Grammy-díjban részesítették Dave Smith mérnökkel együtt – írja az MTI. Ugyanebben az évben maga mögött hagyta a Roland céget, a neve örökre egybeolvadt a hangszerekkel.

Így viselkedett Hitler gyerekek társaságában - Fotók!http://www.life.hu/kult/20170403-hitlert-gyerekekkel-fotoztak.htmlAdolf Hitlerről az elmúlt évek alatt rengeteg fotót láthattunk, a nemrég kikerült képek között viszont olyan helyzetben látható, ahogy eddig még nem sokszor: gyerekek társaságában. Kult--Több magyarázat is van április 1-je eredetérehttp://www.life.hu/kult/20170330-a-bolondok-napja-eredete.htmlÁprilis elseje hagyományosan a bolondok, pontosabban a bolondozások napja, amikor bárki a legképtelenebb tréfát űzheti embertársaival. Ezen a napon ajánlatos még a sajtó, a rádió, a televízió és a világháló híreit is fenntartással kezelni. Kult--Tejet és vért fogyasztanak a törzs férfi tagjai: fotók! (18+)http://www.life.hu/kult/20170331-egy-bennszulott-torzsi-verseny-miatt-isznak-vert-es-tejet-a-ferfiak.htmlBizonyos kulturális, vallási különbségeket európai emberként is el lehet fogadni, de ez már több mint elképesztő! Vért és tejet isznak 6 hónapig a bennszülött férfiak. Kult--Így néznek ki ma az Egy rém rendes család sztárjaihttp://www.life.hu/kult/20170331-fotok-az-egy-rem-rendes-csalad-szineszeirol.htmlNeked mi jut eszedbe, ha meghallod az Al Bundy nevet? Minden mai felnőtt tudja, hogy kicsoda ő. Így néz ki ma. KultOrigoEwan McGregor 46 éves lett: Boldog születésnapot!http://www.life.hu/kult/20170331-ewan-mcgregor-46-eves-lett.htmlEvan McGregor a Trainspotting előtt is szerepelt sikerfilmekben, de ez hozta meg számára az igazi népszerűséget. Az egész világon kultuszfilm lett, nem hiába készítettek belőle második részt. KultOrigoWarren Beatty 80 éveshttp://www.life.hu/kult/20170330-warren-beatty-nyolvcan-eves.htmlLegutóbb ugyan az Oscar-gála kínos bakija miatt került reflektorfénybe, de Warren Beattyre nem jellemzők a hibák, sem a karrierjében, sem a magánéletében. Hollywood legendás nőcsábászát és korszakos alkotóját jubileumi születésnapján a legemlékezetesebb filmjeiből válogatott összeállítással ünnepeljük. Kult--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.