18 évig élt a lakatlan San Nicolas szigeten Juana Maria, az indián asszony

Forrás: Photononstop/Photononstop/Angelo Cavalli -
lakatlan sziget San Nicolas Juana Maria indián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1935 és 1953 között, 18 évig élt teljesen egyedül San Nicolas szigetén egy indián asszony. Egy vadász talált rá, miközben fókát nyúzott.

A nő igazi nevét senki sem tudja, halála után keresztelték el Juana Mariának. A Nicoleno törzshöz, a Csatorna- szigetek egyik legtávolabbi pontján élő népcsoporthoz tartozott. 1935-ben vadászok törtek be a szigetükre, és lemészárolták a nicolenókat. A népcsoport megmaradt tagjait Kaliforniába akarták menekíteni, ám hatalmas vihar tört ki az evakuálás közben, egy asszony pedig a vízbe ugrott a csónakból, mert nem találta a gyermekét: ő volt Juana Maria.


A nő 18 évet töltött egyedül San Nicolas szigetén. Gyökereket, fókahúst, kagylót evett. Senki sem tudta, hogy a szigeten van, bár teljedtek pletykák abban az időben egy nőről, akit néha-néha a parton láttak sétálni. Végül egy vadász talált rá, amint éppen egy fókát nyúzott meg kormorántollakból készült szoknyájában.


Amikor a kontinensre szállították 50 éves volt. Senki sem beszélte már a nyelvét, a törzse minden tagja elhunyt. Életének és környezetének hatalmas változásai megbetegítették a lelkét, mindössze hét hetet élt a kontinensen, mielőtt elhunyt.

Történetéből könyv is készült, mely 1969-ben jelent meg, A kék delfinek szigete címmel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.