Hajlamosak vagyunk tárgyként kezelni az állatokat. Táplálékként, kísérleti alanyként vagy egyszerű szórakozásként tekintünk rájuk. De mit szólnánk mi hasonló helyzetben? Barbara Daniels rajzain az állatok és az emberek kapcsolatát ábrázolja fordított helyzetben.

Az állatok és az emberek közötti kapcsolatot mutatja meg rajzain Barbara Daniels. Csak éppen fordított helyzetben. Láthatjuk, mi történik akkor, ha az emberek félnek a tűzijátéktól, és az állatok élvezik, milyen, amikor az állat eszik embert, de a szőrme és a bőr felhasználásának problémájába is nyerhetünk bepillantást. 

"A művészetem megpróbálja feltérképezni az állatok és az emberek közötti kapcsolatot egy kicsit más nézőpontból. Ha megfordítjuk a modern világunk teremtette helyzeteket, megtapasztalhatjuk, milyen hatással vagyunk a bolygón élő más fajokra" – mesélte a Life.hu-nak a művész, aki a fordított helyzeteket igyekszik a legpontosabban ábrázolni.

Olyan szélsőséges jelenetek is megelevenednek, amelyeket természetesnek érzünk: a nagyipari állattartás, a cirkusz, az állatnyúzás. Nem is kapjuk fel rá a fejünket, ám a rajzokon a kiszolgáltatott helyzetben az emberek láthatók. 

Ha szeretnéd látni, milyen, amikor a légy csapja le az embert, amikor a medve vadászik, vagy amikor a tehén feji a nőket, akkor a képre kattintva lapozd végig galériánkat!

Forrás: Facebook/Barbara Daniels Art