Kirobbanó élmény az egész családnak! – Bor, étel, élmény

vulkán kóstolás geológia bor gasztronómia vulkanikus élmény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyedi rendezvénynek ad idén otthont a margitszigeti Holdudvar. A bronzvasárnapi hétvégén, GoVolcanic néven Európa első vulkanikus csúcstalálkozóját rendezik meg, ahol egy időben, egy helyen találkozhatnak majd a vulkanikus borok, a geológia, az ásványok és a gasztronómia rajongói.

Miről szól a GoVolcanic? Természetesen mindenről, ami vulkanikus! A rendezvény látogatói - a legjobb magyar és nemzetközi szakértők tolmácsolásában - különböző programokon vehetnek részt geológia, borászat és turizmus témákban.

A rendezvény látogatói különböző programokon vehetnek részt geológia, borászat és turizmus témákban Forrás: GoVolcanic

Harminc borrégióból, összesen kilencven borfajta

A magyar bortermelőkön túl, az esemény nemzetközi hangulatát, a tíz országból érkező vulkanikus talajon dolgozó borászok adják: Olaszország, Szlovákia, Egyesült Államok, Görögország, Portugália, Románia, Németország, Csehország, Szerbia és Chile.

A hétvége alatt a látogatók a kóstolók mellett különböző előadásokon, workshopokon és úgynevezett mesterkurzusokon vehetnek részt, amiket Európa és a világ legelismertebb vulkanológusai, geológusai, bor-es étel szakértői, illetve kritikusai fognak vezényelni. E mellett látogatható lesz egy exkluzív VIP kóstoló is, ahol limitált és ritka évjáratú borok várják a kóstolni vágyókat.

A hétvége alatt a látogatók különböző előadásokon, workshopokon és úgynevezett mesterkurzusokon vehetnek részt Forrás: Facebook/GoVolcanic

John Szabo, Master Sommelier es a 'Volcanic Wines, Salt, Grit and Power' (Vulkanikus borok - Só, Fold, Erő) című könyv szerzője, amit sokan a vulkanikus borok bibliájának tartanak, a következőket nyilatkozta: "Nagyon várom már, hogy újra a kedvenc városomban, Budapesten lehessek. Különösen nagy öröm, hogy a GoVolcanicra jövök, ami véleményem szerint az év egyik kihagyhatatlan és nagyon exkluzív kóstolója lesz."

A fentebb felsorolt programok mellett látható lesz még egy geo tudósok által összeállított ásvány, kő és vulkanikus talajkiállítás, továbbá a fiatalabb érdeklődők játékos formában, az interaktív gyermeksátorban merülhetnek el a rendezvény témáiban.

A 3 napos, 2019. november 29. és december 1. között megrendezésre kerülő vulkanikus csúcstalálkozóról bővebb információt ITT találsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.