Nyolcezer fontért cserélhet gazdát John Lennon napszemüvege

Forrás: AFP -
John Lennon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár a 8 ezer font (3,1 millió forint) leütési árat is elérheti John Lennon egyik kereklencsés napszemüvege, amelyre a Sotheby's aukciósház decemberi internetes árverésén licitálhatnak az érdeklődők.

A Lennon védjegyének számító szemüveget Alan Herring bocsátja árverésre, aki Ringo Starr és George Harrison sofőrje volt az 1960-as évek végén.

"1968 nyarán felvettem Johnt, Ringót és George-ot Ringo Mercedes-ével, hogy elvigyem őket az irodába. Amikor John kiszállt az autóból, észrevettem, hogy a hátsó ülésen hagyta a napszemüvegét, amelynek az egyik lencséje és az egyik szára elengedett" - idézte Herringet a Sotheby's internetes oldala. Hozzátette: "megkérdeztem Johnt, hogy szeretné-e, hogy megcsináltassam neki. Azt mondta, ne aggódjak, csak a külcsín miatt van".

Forrás: AFP

A vintage napszemüveget a Beatles együtteshez kötődő több másik emléktárggyal, köztük egy Ringo Starrnak adott 1969. április 25-i londoni parkolócédulával együtt fogja elárverezni december 6. és 13. között a Sotheby's.

A barna színű, gyűrött cédula várhatóan 1500 fontért cserél gazdát, a napszemüveg pedig, amelyet Herring soha nem javíttatott meg, akár a 8 ezer font leütési árat is elérheti. A tételek között szerepel még néhány ing, amelyet a gombafejűek viseltek, valamint Harrison gitárja, amelynek árát 60 ezer fontra becsülik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.