Újabb díjat nyert A Volt egyszer egy Hollywood

Forrás: AFP/Frederic J. Brown -
díj Critics' Choice Awards Volt egyszer egy Hollywood díjátadó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Volt egyszer egy Hollywood lett a legjobb film az amerikai kritikusoknál.

Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmje kapta a legjobb film díját az amerikai kritikusok vasárnap esti díjátadó gáláján, a Critics' Choice Awardon Los Angelesben – írja az MTI.

A kritikusok 25. alkalommal adták át díjaikat. A győztesek között szerepelt Joaquin Phoenix, aki a Joker főszerepéért nyerte el a legjobb színész elismerését. Renée Zellweger a Judy címszerepéért kapta meg a legjobb színésznő trófeáját.

A női és férfi mellékszereplők közül Brad Pitt (Volt egyszer egy Hollywood) és Laura Dern (Házassági történet) lett díjazott. A legjobb szereposztás díját pedig Az ír vitte el - számolt be róla a The Hollywood Reporter hétfőn.

Volt egyszer egy Hollywood Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Az Élősködőket rendező Bong Dzsun Ho és az 1917 rendezője, Sam Mendes megosztva kapta a rendezői díjat. Az Élősködők a legjobb idegen nyelvű film kategóriában is győzött.

Tarantino szintén több díjat gyűjtött: a legjobb eredeti forgatókönyvért is díjazták. A Kisasszonyokat rendező Greta Gerwignek pedig a legjobb adaptált forgatókönyv díját ítélték oda a kritikusok.

Az operatőri díjat Roger Deakins nyerte az első világháborús 1917 fényképezéséért. A legjobb animációs film pedig a Toy Story 4. lett a kritikusok szerint.

A tévés produkciók közül a legjobb vígjátéksorozat a Fleabag lett, a drámasorozatok közül az Utódlás nyert. A legjobb limitált széria díját a When They See Us című dráma kapta.

Az estén Eddie Murphy, a legjobb vígjáték díjával jutalmazott A nevem Dolemite sztárja életműdíjat vehetett át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.