Stefanovics Angéla: "Ez a határozottság valójában csak álarc és igazából saját magam áldozata vagyok"

Stefanovics Angéla Egyszer volt Budán Bödör Gáspár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombat este visszatér a TV2 képernyőjére az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozat. A vígjáték női főszereplője Stefanovics Angéla a Life.hu-nak elárulta, mennyire önazonos az általa megformált Bödör Borcsa szerepe, valamint arról is beszélt, milyen számára a közös munka a férjét alakító Stohl Andrással.

Az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című sorozatban, Bödör Borcsa szerepét alakítod. Mennyire önazonos a szerep és te? Honnan merítesz a karakteredhez?

Borcsa a drámai pillér. Az ő vállát nyomja a család minden terhe, de erről valójában ő maga sem tud és a többiek se vesznek tudomást. Hősként küzd a családja fenntartásáért. Ő az egyetlen stabil kenyérkereső Bödöréknél. Mintafeleség, istenként tekint a férjére és fáradhatatlanul próbálja tompítani az anyja és az ura közt fennálló szópárbajokat. Persze mindez komikus formában jelenik meg, hiszen jelleme egy félénk egérhez hasonlít leginkább vagy mondjuk Malackához a Micimackóban. Szerencsére a való életben távol áll tőlem az áldozatszerep. Elég határozott véleményem van a dolgokról és nehezen tudom véka alá rejteni, de most már csomószor sikerül. A karakterhez, pedig magamból merítek, mert ez a határozottság valójában csak álarc és igazából saját magam áldozata vagyok.

Vadonatúj részekkel folytatódik a TV2 heti fikciós sorozata, az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár. A folytatásban a Bödör család már felköltözött Budapestre Dinnyeberki otthonukból, kalandjaik pedig a fővárosban is folytatódnak. A Bödör család tagjait megformáló Szirtes Ági, Stefanovics Angéla, Stohl András, Venczli Zóra és Varga Attila mellett, az epizódszerepekben további közönségkedvencek is feltűnnek majd, mint például Kulka János, Szőke Zoltán, Sári Évi és Balázs Andi.

Stohl András karaktere, aki a férjed játssza a sorozatban, mennyire elképzelhető ideál számodra a valós életben?

Nagyon is, mert hatalmas szíve van és nálam az mindent visz. Andrással már játszottunk együtt korábban, szóval ismerjük egymást. Elképesztő teherbírása van. Minden reggel másfél órával korábban kelt, hogy Makk Ildiék el tudják készíteni azt a fizimiskát, amit a sorozatban visel. Hihetetlen koncentrált és összeszedett volt a legfárasztóbb napon is. A forgatáson amúgy rengeteget nevettünk. Szuper volt a stáb.

Miben változtatta meg az életedet a koronavírus? A jógaoktató tanulmányaid segítenek leküzdeni a stresszt?

Amikor csak tehetem, jógával indítom a napot. Igyekszem úgy élni, mint eddig és ez nagyjából sikerül is. A járvány kitörésekor vettem az indiai boltban öt kiló rizst.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.