Sztárok, akik kijátszották a halált, nem is egyszer: elképesztő, mi mindent túléltek

Forrás: NurPhoto/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency -
Ozzy Osbourne magazin Gary Busey Leonardo DiCaprio Harrison Ford
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A halált egyszer kijátszani is hatalmas bravúr, de az alábbi sztároknak többször is sikerült. Egészen biztos, hogy őrangyal vigyáz minden lépésükre, más magyarázat nincs arra, hogy élhetnek túl cápatámadást, motorbalesetet, halálos fertőzést, vagy éppen repülőgép-szerencsétlenséget. Az viszont biztos, hogy ők nem azok az emberek, akikkel szívesen részt vennénk valamilyen extrém kalandban.

Leonardo DiCaprio

A színész egyszerre mondhatja magát rendkívül szerencsésnek, és rendkívül szerencsétlennek is. Úgy tűnik ugyanis, hogy katasztrofális vége lesz annak, amiben ő részt vesz. Először egy nagy fehér cápával nézett szembe, amikor Dél-Afrikában ketreces merülésen vett részt. A ragadozót nem tartották vissza a rácsok, sikerült a tetején befurakodnia. Egy karnyújtásnyira volt csupán a színésztől, aki szerencsére sérülések nélkül úszta meg a találkozást. Később egy ejtőernyős ugrás során akadtak össze az ernyői, majd kigyulladt a repülőgép szárnya, amin utazott.

Leonardo DiCaprio három alkalommal is közel került a halálhoz Forrás: NurPhoto/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency

Gary Busey

A színésznek eddigi élete során már kétszer kellett volna meghalnia, de ő úgy döntött, még nem jött el az ideje. Az első incidens 1988-ban történt, a színész nagyon súlyos motorbalesetet szenvedett. Gary Busey egy busz körül manőverezett, de a dolgok nem úgy sikerültek, ahogy szerette volna, és végül a fején landolt úgy, hogy nem viselt sisakot. Agyműtétet végeztek rajta, ami közben állítása szerint meg is halt, de végül visszatért. Később, 1995-ben drogtúladagolás miatt került kórházba, ezután soha többet nem nyúlt drogokhoz.

Gary Busey eddigi élete során már kétszer kellett volna meghalnia Forrás: AFP/2016 Getty Images/Ethan Miller

Ozzy Osbourne

Azt mindenki tudja, hogy Ozzy Osbourne karrierje csúcsán egyáltalán nem vetette meg a tudatmódosító szereket, olyannyira nem, hogy emiatt egy teljes évtizedre nem is emlékszik, neki kimaradtak a 90-es évek, legalábbis nincsenek emlékei azokból az időkből. Az azóta már jobb útra tért énekes azonban egy egyszerű manikűr miatt vesztette majdnem életét, pedig miután leharapta egy potenciálisan veszett denevér fejét, és megúszta mindenféle fertőzés nélkül, azt gondolnánk, rá nincsenek hatással azok a betegségek, amik az egyszerű földi halandókat ledöntik a lábukról. Egy manikűr azonban kifogott rajta, súlyos fertőzést kapott, ami majdnem megölte. Később pedig egy quaddal szenvedett komoly balesetet: nyolc napig feküdt kómában, kilyukadt a tüdeje, eltört néhány bordája. Testőre kétszer élesztette újra a helyszínen.

Ozzy Osbourne egy quaddal szenvedett komoly balesetet: nyolc napig feküdt kómában Forrás: Getty Images/2017 Greg Doherty/Greg Doherty

Harrison Ford

Harrison Ford Han Solóként fantasztikusan manőverezett a levegőben, de a való életben már nem olyan biztos a színész tudása, ezt bizonyítják legalábbis az újabb és újabb repülőgép-szerencsétlenségek, amelyekben része van. 2005-ben Los Angelesben zuhant le a színész kisrepülőjével, és az akkori hírek szerint komoly sérüléseket szenvedett a baleset során. Szerencsésen felépült, de mások szerencsétlenségére az incidens nem vette el a kedvét a repüléstől. Két évvel később Harrison Ford egy utasszállító repülőgépnek ütközött az Orange megyei John Wayne repülőtéren, ugyanis tévedésből rossz helyen szállt le.

Harrison Fordnak több repülőgép-szerencsétlensége is volt már Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.