Újabb elismerés: fődíjat kapott az Örök tél a portugál filmfesztiválon

Forrás: Szupermodern Stúdió -
díj Portugália Örök tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szász Attila Örök tél című filmje kapta az Azeméis Filmfesztivál fődíját Portugáliában.

Hétvégén rendezték meg először a nemzetközi filmfesztivált a portugáliai Oliveira de Azeméis városában. A seregszemle az öt legnagyobb portugál fesztivál - Fantasporto, IndieLisboa, LEFFEST, Avanca és DocLisboa - korábbi fődíjas alkotásait vonultatta fel - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet kedden az MTI-t.

Tavaly az avancai filmfesztiválon az Örök tél a fődíj mellett a legjobb operatőr, a legjobb színésznő és a Don Quijote-díjat is elnyerte és emiatt szerepelt a hétvégi Azeméis seregszemlén, amelyen fődíjat kapott.

Forrás: Szupermodern Stúdió

Szász Attila filmje a Gulág Emlékbizottság támogatásával készült és a Szovjetunióba deportált sváb magyarok történetét dolgozza fel Csányi Sándor és Gera Marina főszereplésével. A történelmi dráma a második világháború végén málenkij robotra elhurcolt több százezer magyar áldozatnak állít emléket. A film forgatókönyvírója Köbli Norbert, operatőre Nagy András volt.

A 2018-ban bemutatott Örök tél az elmúlt hónapokban 35 elismerésben részesült világszerte. Gera Marinát a filmben nyújtott alakításáért a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (IATAS) Nemzetközi Emmy-díjjal tüntette ki tavaly.
Az Örök tél a Szupermodern Stúdió gyártásában készült Lajos Tamás producer vezetésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.