Koronavírus: legalább május végégig zárva maradnak ezek a színházak

Forrás: MTI/EPA/Justin Lane -
színház Broadway New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább 2021. május végéig zárva maradnak a nagy New York-i színházak - jelentette be pénteken a producereket tömörítő Broadway Szövetség. A híres manhattani teátrumi negyed, a Broadway színházai március 12-én zártak be hirtelen a koronavírus-járvány miatt és azóta már többször elodázták az újranyitást, legutóbb január 3-ig. A bezárás idején 31 darab ment a színpadokon és 16 premiert terveztek.

Sajtóértesülések szerint egyes premiereket végleg töröltek, a két legnépszerűbb musicalt, az Oroszlánkirályt és Az operaház fantomját pedig már nem tűzik műsorra jövő szeptemberig.

Forrás: MTI/EPA/Justin Lane


A Broadway Szövetség tagsága azon van, hogy mihelyst a feltételek megengedik, újra kinyissanak a 97 ezer dolgozó megélhetését biztosító és New York városának évi 14,8 milliárd dollár üzletet jelentő színházak - közölte Charlotte St. Martin, a szövetség elnöke.


Az újabb dátum azt jelenti, hogy legalább 14 hónapon át zárva lesznek a broadway-i színházak, amire még soha nem volt példa a New York-i szórakoztatóipari negyed történetében.
A vesztegzár előtt a Broadway színházai heti 33 millió dollár bevételt termeltek.
A Broadway a New York-i gazdaság motorja, a város egyik fő idegenforgalmi attrakciója. A színházak számítanak a szövetségi állam támogatására, bár a kongresszus mindeddig nem ítélt meg egyetlen centet sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.