Anne Hathaway Demóna Óz, a csodák csodája film Michelle Pfeiffer Cher mozi Hollywood magazin Angelina Jolie Jack Nicholson Csillagpor (film) Boszorkányok (film) Roald Dahl Susan Sarandon premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
November elejétől látható a hazai mozikban a Roald Dahl könyvéből készült, sztárparádét felvonultató Boszorkányok című családi vígjáték – mi pedig kapva az alkalmon listára gyűjtöttük a kedvenc filmes boszijainkat és kedvenc boszis filmjeinket.

Óz, a csodák csodája (1939)

A boszorkányok legfőbb előfordulási helye persze a mese, a filmvásznon pedig ebből következően a mesefilmek. Az Óz, a csodák csodája pedig minden idők egyik leghíresebb, elsőként színesben forgatott mesefilmje, ráadásul felvonultat jó és rossz boszorkákat is. A forgószél repítette kislány, Dorothy előbb egy jó boszitól kap piros varázscipőt, majd a gonosz, vasorrú Keleti Boszorkány fenekedik ellene, mindhiába.

Az eastwicki boszorkányok (1987)

Cher, Susan Sarandon és Michelle Pfeiffer – nem akármilyen sztárszereposztásban láthatjuk kisvárosi fiatal özvegyként, majd boszorkányként ennek a filmnek a főszereplőit. Ha pedig ehhez még hozzávesszük Jack Nicholsont is, aki sármos és bűbájos, sőt ördögi férfiként hozza elő belőlük a boszorkányos képességeiket, akkor már mindenki sejti, hogy miért ajánljuk a filmet. A John Updike regényéből készült film persze igazából a női vágyakról szól a maga viccesen szatirikus módján.

Földre szállt boszorkány (2005)

Vannak olyan boszorkányok is, akik nem seprűn lovaglásra, hanem hétköznapi életre és családra vágynak. Ilyen a Földre szállt boszorkány Nicole Kidman alakította főhősnője, aki megpróbál beilleszkedni az átlagemberek mindennapi életébe, ám ez annyira jól sikerül neki, hogy még egy boszis tévésorozat főszerepére is kiszemelik. A film egyik poénja az, hogy egy ilyen sorozat létezett a valóságban is, mely 1964 és 1972 között nagy sikerrel futott Amerikában, elhitetve a háziasszonyokkal, hogy kicsit mindannyian csodás boszorkák.

Csillagpor (2007)

Michelle Pfeiffer olyan boszorkányt játszik ebben az egyedi humorú fantasy-ben, aki vénségesen vén és rettenetesen csúnya már, a nővéreivel él együtt egy lepattant kastélyban, és egy égből véletlenül lehullott csillaglány szívére van szüksége ahhoz, hogy visszaállítsa a szépségét. Addig ilyen-olyan varázslatokkal még fiatalnak tud látszani, de a mágikus smink is kevés az idő hatalma ellen – a főszerepben pedig Hollywood egykori babaarcú szépsége elcsúfítani is engedte magát.

Demóna (2014)

Angelina Jolie-nak oly sok minden állt jól a karrierje során, és a gonosz boszorka szerepe is ezek közé tartozott. Ebben a fordított (és később folytatást is kapott) Csipkerózsika-történetben a nagyon fiatal és nagyon bájos Elle Fanning-et ijesztgette a nézőkkel együtt, hiszen egy boszorkány sem tűrheti a fiatalabb riválisokat.

A boszorkány (2015)

Lassú folyású, rendkívül míves és rendkívül félelmetes horrorfilm A boszorkány, melyben egy erdő szélén élő amerikai telepescsalád életében jelenik meg a fekete varázslat, a szépséges és ártatlannak tűnő lányukon keresztül. Legalábbis ezt hiszik, és a film végéig mi sem lehetünk benne biztosan, mi következik a hiedelmeikből.

Boszorkányok (2020)

Charlie és a csokigyár, A barátságos óriás, A fantasztikus Róka úr – csak néhány azok közül a népszerű történetek közül, amelyek az angol meseíró Roald Dahl képzeletének szülöttei, és amikből nagysikerű mozifilm is készült. Ehhez csatlakozhat most egy nagymamájához költöző, ott veszedelmes boszik közé csöppenő kisfiú történetével a Boszorkányok is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.