Gyerekszínészek, akiket fel sem ismernénk felnőttként - így néznek ki most

színész magazin gyerekszínész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az újra és újra sugárzott sorozatok és filmek miatt az az illúziónk támadhat, hogy a bennük szereplő gyerekek gyerekek maradtak, főleg, ha felnőttként nem futottak be hatalmas karriert. Pedig nagyon sok év telt már el azóta, hogy megszerettük a My girlben, a Beethovenben, vagy éppen a Narnia Krónikáiban szereplő gyerekeket, és bizony ők azóta mind felnőttek már. Így néztek ki akkor, és így néznek ki most.

Jeremy Dunn Jackson (Hobie Buchannon), Baywatch

A Baywatch Hobie-jaként megismert, ma már 40 éves férfinek nem sikerült megvalósítania a hollywoodi álmot, noha kezdetben minden a rendelkezésére állt ahhoz, hogy igazán nagy sztár legyen. 10 éves volt, amikor a sorozatban elkezdte David Hasselhoff fiát alakítani, ami óriási ismertséget és rengeteg pénzt hozott a számára, a karrierje azonban nem felfelé, hanem lefelé indult. Drogfüggővé vált, ezért kellett távoznia a sorozatból is, és minél idősebb lett, annál nagyobb bajba keveredett. Neve szinte csak botrányai miatt maradt a köztudatban, késelés és bántalmazás miatt is akadt dolga a rendőrséggel.

Jeremy Dunn Jackson (Hobie Buchannon), Baywatch Forrás: NBC, Instagram/Jeremy Jackson

Georgie Henley (Lucy Pevensie), Narnia Krónikái

Nem tűnik olyan régnek a Narnia Krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény című film bemutatója, pedig már 16 év telt el azóta, Georgie Henley pedig édes kisgyerekből felnőtt nővé vált. Habár a filmsorozat elképesztően népszerű volt, és ezáltal a színésznő is hatalmas ismertségre tett szert, egyelőre más filmben nem tudta kamatoztatni a sikert. Ugyan kapott néhány szerepet, láthattuk őt a Jane Eyre-ben, és a Perfect Sisters című drámában is, de egyik sem hozta meg az igazi áttörést.

Georgie Henley (Lucy Pevensie), Narnia Krónikái Forrás: Walt Disney Pictures, Instagram/Georgie Henley

Noah Hathaway (Atreju), Végtelen történet

Az 1984-ben bemutatott Végtelen történet, amelyet Michael Ende azonos című regénye ihletett akkoriban hatalmas siker volt, így a főhőse is egy csapásra népszerűvé vált. Noah Hathaway játszotta el Atreju szerepét, akinek az volt a küldetése, hogy megvédje Fantáziaországot a Semmi nevű erőtől, amely el akarja pusztítani. A ma már 49 éves férfi később is folytatta a színészkedést, habár olyan népszerűséget egyik szerepe sem hozott számára, mint az azóta már klasszikussá vált fantasy. Noah emellett tetoválóművészként is dolgozik, kliensei pedig még mindig gyakran kérik tőle, hogy a filmből jól ismert talizmánt tetoválja a testükre.

Noah Hathaway (Atreju), Végtelen történet Forrás: Warner Bros., Instagram/Noah Hathaway

Nicholle Tom (Ryce), Beethoven

Az 1992-ben bemutatott Beethoven című filmet és a folytatásait vagy imádják az emberek, vagy szívből gyűlölik. Az első rész azért kedvező fogadtatást kapott, nem véletlenül készítettek belőle még öt további filmet és egy tévéfilmsorozatot. A rosszcsont bernáthegyi kalandjairól szóló vígjáték a benne szereplő színészeknek népszerűséget hozott. A ma már 42 éves Nicholle Tomnak máig ez az egyik legismertebb alakítása, pedig színészi karrierjét nem ezzel a filmmel kezdte, és nem is ezzel fejezte be. Első szerepét a Jim Henson Presents Mother Goose Stories című sorozatban kapta, de játszott A dadusban is. Maggie Sheffield karaktere is népszerűvé tette, ennek ellenére főszerepekben nem igazán láthatni.

Nicholle Tom (Ryce), Beethoven Forrás: Universal Pictures, Instagram/Nicholle Tom

Anna Chlumsky (Vada Sultenfuss), My Girl

A My Girl máig rendkívül népszerű, a gyerekek első szerelmének története belopta magát az emberek szívébe. Érdekesség, hogy a film két főszereplője, Macaulay Culkin és Anna Chlumsky filmvásznon elcsattant csókja az életük első csókja volt. Ekkor mindketten 11 évesek voltak, alakításuk díjakat is hozott a számukra. A My Girl első részét 1991-ben mutatták be, vagyis azóta 30 év telt el, ami azt jelenti, hogy Anna Chlumsky is túl van már a 40-en. Az egyetemi évei alatt felfüggesztette színészi karrierjét, de felnőttként visszatért, és többnyire független filmekben szerepelt. Később azonban több sorozatban is láthattuk, Az alelnökben 2019-ig játszott.

Anna Chlumsky (Vada Sultenfuss), My Girl Forrás: Columbia Pictures, Youtube

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.