Gyászol a művészvilág: Elhunyt a Glastonbury fesztivál kulcsfigurája

Forrás: Shutterstock -
halál gyász építész Glastonbury Fesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
83 éves korában elhunyt a Glastonbury világhírű piramis színpadának tervezője, Bill Harkin. A fesztivált két éve folyamatosan elhalasztották a COVID-19 miatt, legközelebb 2022-ben kerül megrendezésre.

Bill Harkin, aki a British Leyland építészeként dolgozott, álmában látta először a piramos alakú színpadot, melyet aztán meg is valósított a való életben is. Halálát a Glastonbury alapítója, Michael Eavis jelentette be, aki további részleteket nem közölt - írja a Sky News.

- írta Eavis.

A színpadot 1971-ben építették és becslések szerint 12 000 ember befogadására adott lehetőséget. Az eredeti színpad 1994-ben leégett és 2000-ben tért vissza, amikor a szerkezet felépítéséhez négy kilométer acélcsövet használtak, melynek súlya meghaladta a 40 tonnát. A világ legnagyobb zenei sztárjai léptek fel itt, többek között a The Rolling Stones, az Oasis, Jay-Z, Bruce Springsteen, Beyonce és a Metallica.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.