Titkolták az igazságot, mégsem baleset okozta Latinovits Zoltán halálát: "Tárt karokkal állt a síneken"

Forrás: Fortepan / Szalay Zoltán -
Frenreisz Károly Balatonszemes öngyilkos Latinovits Zoltán igazság öngyilkosság baleset vonat Latinovits Zoltán halála
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
45 éve nincs köztünk Latinovits Zoltán. Halálát sokáig balesetnek hitték, ám a legújabb bizonyítékok szerint a legendás színész öngyilkos lett.

Latinovits 1976 június 4-én történt a balatonszemesi vasútállomáson vesztette életét. Gyerekkori szokása volt, hogy felugrott a mozgó vonatra, sokan azt gondolták, most is ezt akarta tenni. Ezért sokáig mindenki úgy tudta, hogy baleset történt, ám testvére, Frenreisz Károly azt állítja, hogy bátyja szándékosan feküdt a vonat alá.

Latinovits Zoltán halála nem baleset volt Forrás: Fortepan / Szalay Zoltán

"Pár évvel ezelőtt megkaptam a mozdonyvezető vallomását, amelyben feketén-fehéren az áll, Zoli tárt karokkal állt a síneken, és ő már nem tudta lefékezni a vonatot. Nem tudom, kinek állt érdekében, hogy a jegyzőkönyvet eltüntetve meghamisítsa a valóságot, balesetnek állítva be a történteket. Zoli ugyanis pszichésen rossz állapotban volt. Nem csak a halála előtti időszakban, hanem állandóan. Kezelésekre járt, gyógyszereket szedett, voltak depressziós időszakai, kórházban is kezelték. Egy időre kijött a depresszióból, majd újra elhatalmasodott a betegsége, így telt el és így múlt el az élete" - mondta a zenész a Best magazinnak.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.