Láng József a néhai Latinovits Zoltán pályatársaként a színész sok titkát ismerte, azt is tudja, miért emelt kezet Latinovits a szerelmére, Ruttkai Évára. 

Láng József, a József Attila Színház színésze annak idején többször is játszotta a színpadon Ruttkai Éva szerelmét. A színésznő Latinovits Zoltán kedvese volt, aki nagyon nehezen viselte, hogy párja más férfival vált csókot, még akkor is, ha ez a szerep része volt. Láng József végül ezért jött el a Vígszínházból, és szerződött át a József Attilába. Nem akart több bajt.

Ruttkai Éva és Latinovits ZoltánForrás: MaNDA

A Vígszínházból nem kellett volna eljönnöm, de most már azt hiszem, el lehet mondani, hogy Latinovits Zoltán miatt távoztam. Zseniális színész volt, de nagyon beteg ember.  Halálosan féltékeny volt Ruttkai Évára. Nos, nekem az összes szerepemben Ruttkai volt a partnerem, mint például az Egy csepp méz című darabban. Mindegyikben csókolóztunk, szerelmeseket játszottunk. Latinovits teljesen őrült volt ettől, odavolt. Amíg engem akart megverni, addig ezzel nem volt semmi probléma, ledumáltam vele, nem vagyok egy verekedős típus. Elmagyaráztam neki, hogy gondolkodjon egy pillanatra, és ez hatott. Évát viszont megverte.  Akkor felmentem Várkonyi Zoltánhoz, hogy kész, ezt én befejeztem. Kérdezte, miért mennél el? Ne hülyéskedj! Úgysem fogsz Latinovitscsal találkozni" – mondta a Borsnak Láng József, aki végül eljött a színházból. Később Latinovitsot is elküldték.