"Nem állok többé színpadra, elég volt" - végleg elbúcsúzott a nagy színészóriásunk, Harkányi Endre

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
színpad Harkányi Endre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harkányi Endre régóta nem tette be a lábát a Vígszínházba, most azonban megette, hogy végleg búcsút vegyen a színpadtól és kollégáitól. 

Harkányi Endre évtizedekig volt tagja a Vígszínház társulatának, azonban Eszenyi Enikő igazgatósága alatt távozott a színházból. Hirtelen és váratlan fordulat volt, ami után titoktartási szerződést is irattak vele, a távozás okairól azonban mégis beszélt.

Harkányi Endre végleg elköszönt Fotó: Csudai Sándor - Origo

Itt most már királynővé avanzsált az igazgató asszony, ő a század asszonya, a nemzet asszonya, és december 5-én ő lesz a Mikulás is.

Ezután nem ment a Vígszínház közelébe, visszavonultan élt egészen egy véletlen találkozásig. "Véletlenül futottam össze a vígszínház jelenlegi igazgatójával, Rudolf Péterrel. Ez egy kávéházi találkozó volt. Nagyon jót beszélgettünk, ezután arra kért, nézzek be a színházba. Hát benéztem" - mondta a Borsnak. Senkinek nem szólt arról, hogy menni fog az évadismertető ülésre, ahol az egész társulat jelen volt. Felállt és szót kért, hogy elbúcsúzzon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.