Életrajzi film készül Michael Jacksonról

Forrás: Getty Images/2006 Getty Images/Dave Hogan -
Michael Jackson életrajzi film mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Jacksonról készít életrajzi filmet a Bohém rapszódia producere, Graham King. A forgatókönyvet az Oscar-díjas Gladiátort jegyző John Logan írja.

A Lionsgate stúdió hétfői közleménye szerint a Michael című produkció az összetett személyiség mély ábrázolására törekszik, hogy bemutassa, hogyan vált belőle a pop királya. A filmben legfontosabb fellépéseit, előadóművészetének alkotói fázisait és személyes életét is a nézők elé tárják.
A producerek között szerepel King mellett John Branca és John McClain is, akik Michael Jackson hagyatékának gondozói.
"1981-ben találkoztam először a Jackson családdal, és nagy megtiszteltetés számomra, hogy az örökségüket a filmvászonra vihetem. A Dodger Stadionban a Victory Tourt nézve el sem tudtam volna képzelni, hogy majdnem 38 évvel később az a kiváltság ér, hogy részese lehetek ennek a filmnek" - mondta King.

Film készül Michael Jackson életéből Forrás: Getty Images/2006 Getty Images/Dave Hogan

A Michael Jackson iránti érdeklődés a 2009-ben bekövetkezett halála óta eltelt több mint egy évtizedben sem lankadt, a közelmúltban kezdték játszani a Broadwayn az MJ: The Musical című darabot.

Az HBO 2019-ben bemutatott dokumentumfilmje, a Neverland elhagyása újra felelevenítette a sztárral szemben felmerült gyermekmolesztálási vádakat, amelyek alól 2005-ben felmentették. A filmben a vádakat megfogalmazó két férfi keresetét ugyan elutasították, de fellebbeztek a bíróság döntése ellen.
Branca és McClain irányítása alatt a Jackson-hagyaték az elmúlt 11 évben 2,5 milliárd dollár bevételt hozott, és Jackson minden évben a legjobban kereső elhunyt híresség maradt, amióta 50 évesen, egy Propofol nevű klinikai anesztetikum túladagolása miatt meghalt.

A film rendezőjét és szereposztását még nem hozták nyilvánosságra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.