Székelyföldi rajzfilmsorozat a magyar mozikban: tökéletes program az egész családnak

Forrás: Székelyföldi Legendárium -
filmvetítés Cinema City vetítés rajzfilmsorozat animációs sorozat Székelyföld Székelyföldi Legendárium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Március 17-ig még megtekinthető a Székelyföldi Legendárium animációs sorozata a mozikban!

Székelyföldön szinte minden különleges földrajzi helyszínnek, várnak, településnek vagy szentnek van egy jellegzetes története. A Legendárium csapatát az a cél vezérli, hogy minél szélesebb körben megmutassák térségük ezen értékeit.

Küldetésük eredményességét mi sem bizonyítja jobban, hogy február végén a Highlights of Hungary, a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeknek járó Mathias Corvinus Collegium-díjat érdemelték ki, mi több márciustól a Cinema City mozijaiban is vetítik a Székelyföldi Legendárium rajzfilmsorozat részeit.

Még 2008-ban azzal a céllal álmodták meg a civil kezdeményezésként indult Székelyföldi Legendáriumot, hogy összegyűjtse és a gyerekek számára szerethető módon adja át Erdély szellemi kulturális örökségét, mondáit és legendáit. Az eltelt közel tizennégy évben számos formában igyekeztek elérhetővé és szerethetővé tenni a legendagyűjteményüket: hangoskönyveket, színezőt és különféle fejlesztő játékokat alkottak, végül elindították az első székelyföldi rajzfilmstúdiót – elevenítette fel Fazakas Szabolcs, a Székelyföldi Legendárium alapítója.

Különleges látványvilág és mese, ezt ígéri a Székelyföldi Legendárium Forrás: Székelyföldi Legendárium

A rajzfilmsorozat ősi legendákat és mondákat dolgoz fel modern háromdimenziós köntösbe rejtve, ezáltal a történetek a mai generáció számára is könnyen emészthetővé és szórakoztatóvá válnak.
A székely testvérpár, Rika és Zete kalandjait bemutató mesefilm egyik szimbolikus eszköze a varázspatkó, mely első pillantásra talán egy közönséges patkónak tűnik, de mégis sokkal több ennél.

A varázspatkó segítségével Rika és Zete feladata a legendák megmentése. Mindezt hogyan érik el? Kiderül az Erdély szellemi és kulturális örökségét bemutató tíz történetből, melyek márciustól megtekinthetőek Magyarország számos mozijában.

A székely legendák titkos világába csöppenhetünk bele, ha ellátogatunk a Hódpargol, a Cinenuovo, a Kultik vagy épp a Cinema City mozihálózatok valamelyikébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.