Billie Eilish fellépők Oscar 2022 Beyoncé legjobb eredeti dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beyoncé, Billie Eilish, Reba McEntire és Sebastián Yatra is fellép a - helyi idő szerint - vasárnap esti hollywoodi Oscar-díjátadón - jelentették be a szervezők.

A legjobb eredeti dal kategóriájában jelölt öt szám közül négy előadó szerepel az idei gálán. A Belfast című film Down to Joy című számának szerzője és énekese, Van Morrison turnéja miatt nem tud részt venni a ceremónián, a dal így nem is hangzik el a díjátadón - idézte a Variety.com az amerikai filmakadémia keddi közleményét.

A 94. Oscar-díjátadó végső szavazása - helyi idő szerint - kedd délután öt órakor fejeződött be. A legjobb eredeti dal díjáért folyó verseny az egyik legszorosabb volt . A jelöltek közt található Beyoncé dala, a Be Alive a Richard királyból, Billie Eilish és testvére, Finneas O'Connell száma, a No Time to Die a 007 Nincs idő meghalni című filmből, az Encanto című animációból a Dos Oruguitas, Lin-Manuel Miranda szerzeménye Sebastián Yatra előadásában, Van Morrison Down to Joy című dala a Belfastból, valamint a Four Good Daysből a Somehow You Do, Diane Warren dala, melyet Reba McEntire énekel.

A háromórás ceremónia házigazdája Regina Hall, Amy Schumer és Wanda Sykes lesz. A műsort az amerikai ABC csatorna élőben sugározza helyi idő szerint este 8-tól (közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban), és több mint 200 országban és térségben is látható majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.