Végre itt az új Trónok harca-sorozat, balatoni vígjáték érkezik tehetséges fiatal színészekkel és Mucsi Zoltánnal, az álmok fejedelme a kisképernyőre költözik, ufók szállnak a fejünk fölé és a Star Wars-univerzum is tovább bővül. Augusztusban is lesz mit nézni, mutatjuk is a legígéretesebb premiereket.

Együtt kezdtük

Hazai mozis bemutató: augusztus 4.

A moziban is ellátogathatunk a Balatonra idén augusztusban, ugyanis érkezik a nagyvásznakra az Együtt kezdtük című generációs vígjáték. Kerékgyártó Yvonne filmjében badacsonyi lagzi szolgáltat alkalmat arra, hogy egy gimis osztály tagjai 10 év után újra találkozzanak, és a bulizás közben előkerüljenek a titkok és elfojtott érzelmek, Mucsi Zoltán poénjainak társaságában.

Sandman: Az álmok fejedelme (The Sandman) 1. évad
Hazai netes bemutató: augusztus 5. (Netflix)

Neil Gaiman a kortárs világirodalom egyik leghíresebb szerzője, akinek a műveiből már számos mozis és tévés adaptáció készült (Csillagpor, Amerikai istenek, Így csajozz egy földönkívülivel). Mind közül a legismertebb és legkultikusabb műve az álom istenéről szóló Sandman-képregény, aminek már jó ideje próbálták elkészíteni a mozgóképes változatát is, míg most a Netflix sikerrel járt egy sorozat formájában.

Nem (Nope)
Hazai mozis bemutató: augusztus 18.

Jordan Peele tévés komikusból lett filmrendező, de az eddigi mozis alkotásai cseppet sem vígjátékiak: a Tűnj el! és a Mi is kényelmetlen témákat bravúros komplexitással feszegető thriller. Ilyennek ígérkezik a Nem is, de ezúttal Peele még egy zsánert behozott a képbe: a nagy ufós látványfilmek műfaját.

Sárkányok háza (House of the Dragon) 1. évad
Hazai tévés bemutató: augusztus 22. (HBO)

Sárkányok a házban! Amióta véget ért a Trónok harca, azóta igyekszik az HBO valamilyen módon folytatni minden idők legsikeresebb tévésorozatát. El is kezdtek fejleszteni egymással párhuzamosan jó néhány, ebben a világban játszódó történetet, amelyek közül végül a Sárkányok háza valósult meg, és érkezik augusztusban a nézők elé. A sorozat sztorija mintegy 200 évvel játszódik a Trónok harca eseményei előtt, és a Targaryen-ház történetét meséli el.

Andor (Andor)
Hazai netes bemutató: augusztus 31. (Disney+)

Ha a moziban vissza is vett a Star Wars-dömpingből a Disney, a kisképernyőn továbbra is újabb és újabb tartalmakat kapunk a messzi-messzi galaxisból. Az Andor galaktikus kémsorozat címszereplője ismerős lehet valahonnan: ő nem más, mint a tolvajból lett forradalmár Cassian Andor, aki a Zsivány Egyes mozifilmben is felbukkant, szintén Diego Luna alakításában.