filmajánló film mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt az új Trónok harca-sorozat, balatoni vígjáték érkezik tehetséges fiatal színészekkel és Mucsi Zoltánnal, az álmok fejedelme a kisképernyőre költözik, ufók szállnak a fejünk fölé és a Star Wars-univerzum is tovább bővül. Augusztusban is lesz mit nézni, mutatjuk is a legígéretesebb premiereket.

Együtt kezdtük

Hazai mozis bemutató: augusztus 4.

A moziban is ellátogathatunk a Balatonra idén augusztusban, ugyanis érkezik a nagyvásznakra az Együtt kezdtük című generációs vígjáték. Kerékgyártó Yvonne filmjében badacsonyi lagzi szolgáltat alkalmat arra, hogy egy gimis osztály tagjai 10 év után újra találkozzanak, és a bulizás közben előkerüljenek a titkok és elfojtott érzelmek, Mucsi Zoltán poénjainak társaságában.

Sandman: Az álmok fejedelme (The Sandman) 1. évad


Hazai netes bemutató: augusztus 5. (Netflix)

Neil Gaiman a kortárs világirodalom egyik leghíresebb szerzője, akinek a műveiből már számos mozis és tévés adaptáció készült (Csillagpor, Amerikai istenek, Így csajozz egy földönkívülivel). Mind közül a legismertebb és legkultikusabb műve az álom istenéről szóló Sandman-képregény, aminek már jó ideje próbálták elkészíteni a mozgóképes változatát is, míg most a Netflix sikerrel járt egy sorozat formájában.

Nem (Nope)


Hazai mozis bemutató: augusztus 18.

Jordan Peele tévés komikusból lett filmrendező, de az eddigi mozis alkotásai cseppet sem vígjátékiak: a Tűnj el! és a Mi is kényelmetlen témákat bravúros komplexitással feszegető thriller. Ilyennek ígérkezik a Nem is, de ezúttal Peele még egy zsánert behozott a képbe: a nagy ufós látványfilmek műfaját.

Sárkányok háza (House of the Dragon) 1. évad


Hazai tévés bemutató: augusztus 22. (HBO)

Sárkányok a házban! Amióta véget ért a Trónok harca, azóta igyekszik az HBO valamilyen módon folytatni minden idők legsikeresebb tévésorozatát. El is kezdtek fejleszteni egymással párhuzamosan jó néhány, ebben a világban játszódó történetet, amelyek közül végül a Sárkányok háza valósult meg, és érkezik augusztusban a nézők elé. A sorozat sztorija mintegy 200 évvel játszódik a Trónok harca eseményei előtt, és a Targaryen-ház történetét meséli el.

Andor (Andor)


Hazai netes bemutató: augusztus 31. (Disney+)

Ha a moziban vissza is vett a Star Wars-dömpingből a Disney, a kisképernyőn továbbra is újabb és újabb tartalmakat kapunk a messzi-messzi galaxisból. Az Andor galaktikus kémsorozat címszereplője ismerős lehet valahonnan: ő nem más, mint a tolvajból lett forradalmár Cassian Andor, aki a Zsivány Egyes mozifilmben is felbukkant, szintén Diego Luna alakításában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.