25 év után újra rendez Johnny Depp: Modiglianiról készít játékfilmet

játékfilm forgatás Johnny Depp Modigliani
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla hétfőn a The Hollywood Reporter.

Depp egyúttal producerként is közreműködik, Al Pacino és Barry Navidi pedig társproducere lesz.
A színész A halál ára című filmmel debütált rendezőként 1997-ben. A drámában Depp Marlon Brando oldalán szerepelt.

Az 1916-ban Párizsban játszódó Modigliani-film Dennis McIntyre színdarabja alapján születik, a forgatókönyvet Jerzy és Mary Kromolowski írta. A történet a festőművész életének fordulópontját mutatja be. A The Hollywood Reporter szerint a forgatás 2023 tavaszán kezdődik Európában.
Depp azt ígérte, hogy olyan "univerzálisan emberi történetet rendez, amellyel minden néző azonosulni tud".

25 év után újra rendez Johnny Depp: Modiglianiról készít játékfilmet Forrás: Getty Images/2022 Consolidated News Pictures/Consolidated News Pictures


A színész július végén kezdett forgatni a Jeanne du Barry című francia romantikus történelmi filmben, amelyben XV. Lajos királyt alakítja.
Al Pacino és Navidi korábban már együtt dolgoztak A velencei kalmár (2004), a Wilde Salomé (2011) és a Salomé (2013) című produkciókon.

A hollywoodi lap arra is emlékeztetett, hogy miközben Deppet főleg filmszerepeiről ismeri a közönség, a színész 10 film producere is volt, köztük 2011-ben A leleményes Hugo című játékfilmé és legutóbb, 2020-ban a Crock of Gold: A Few Rounds With Shane MacGowan című dokumentumfilmé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.