Élvezd a nyár frissítő ízeit ezzel a szuper egészséges salátával! A corncado saláta egyesíti magában az édes kukorica ízét az érett paradicsommal, a ropogós hagymával és az illatos korianderrel, mindez üde és citrusos lime-lével és krémes avokádóval megkoronázva. Tökéletes köret a meleg napokra, gyorsan elkészíthető, és garantáltan feldobja a családi vagy baráti összejöveteleket!

Forrás: Getty Images
A corncado saláta receptje:
Hozzávalók:
- 4 kukoricacső (kb. 3-4 csészényi kukoricaszem)
- 1 csésze koktélparadicsom, félbevágva vagy negyedelve
- ⅓ kis fej lila hagyma, apróra vágva
- 2 ek. koriander, aprítva
- 2-3 lime leve (vagy annyi, hogy jól bevonja a salátát)
- 1-2 avokádó, felkockázva
- só és bors ízlés szerint
Tipp:
A világ koriander tekintetében két részre oszlik. Vannak, akik rajonganak érte és olyanok is, aki már a szagától is rosszul vannak. Ha te se csíped különösebben a koriander karakteres ízét, bátran helyettesítsd friss petrezselyemmel!
Így készül a corncado saláta:
- Főzd meg a kukoricacsöveket, majd hagyd teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, vágd le a kukorica szemeket a csőről és tedd egy nagy tálba.
- Vágd fel a többi hozzávalót is. Miközben a kukorica hűl, felezd el a paradicsomokat, majd aprítsd fel finomra a vöröshagymát és a koriandert.
- Add a felvágott hozzávalókat a kukoricához, majd locsold meg lime levével, sózd és borsozd ízlés szerint. (Kóstold meg, és ha szükséges, igazíts az ízesítésen.) Keverd jól össze, fedd le, majd tedd hűtőbe legalább egy órára.
Tipp: Ha még tartalmasabb salátára vágysz, keverj hozzá apróra tépkedett fejessalátát is.
- Tálalás előtt kockázd fel az avokádót, és keverd bele a salátába, vagy tedd minden tányér tetejére. Már fel is szolgálhatod!
Tipp:
Tartsd a salátát légmentesen záródó edényben a hűtőben, amíg nem fogyasztod el. Az avokádót érdemes külön, csak a tálalás előtt hozzáadni a salátához, hogy megőrizze szép élénkzöld színét és ne barnuljon be.


