A corncado saláta olyan, mint egy nyári flört: felejthetetlen - RECEPT

saláta kukorica nyári friss Egészséges étel avokádó
Ha a nyarat egy ételbe kéne sűríteni, ez lenne az: színes, friss, citrusos és izgalmas. A corncado saláta tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél egy könnyű, mégis különleges köretet, amivel elvarázsolhatod a vendégeidet.

Élvezd a nyár frissítő ízeit ezzel a szuper egészséges salátával! A corncado saláta egyesíti magában az édes kukorica ízét az érett paradicsommal, a ropogós hagymával és az illatos korianderrel, mindez üde és citrusos lime-lével és krémes avokádóval megkoronázva. Tökéletes köret a meleg napokra, gyorsan elkészíthető, és garantáltan feldobja a családi vagy baráti összejöveteleket!

Corncado saláta
Corncado saláta: friss és könnyű nyári ízek egy tálban
Forrás: Getty Images

A corncado saláta receptje:

Hozzávalók:

  • 4 kukoricacső (kb. 3-4 csészényi kukoricaszem)
  • 1 csésze koktélparadicsom, félbevágva vagy negyedelve
  • ⅓ kis fej lila hagyma, apróra vágva
  • 2 ek. koriander, aprítva 
  • 2-3 lime leve (vagy annyi, hogy jól bevonja a salátát)
  • 1-2 avokádó, felkockázva
  • só és bors ízlés szerint

Tipp: 
A világ koriander tekintetében két részre oszlik. Vannak, akik rajonganak érte és olyanok is, aki már a szagától is rosszul vannak. Ha te se csíped különösebben a koriander karakteres ízét, bátran helyettesítsd friss petrezselyemmel!

Így készül a corncado saláta:

- Főzd meg a kukoricacsöveket, majd hagyd teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, vágd le a kukorica szemeket a csőről és tedd egy nagy tálba.

- Vágd fel a többi hozzávalót is. Miközben a kukorica hűl, felezd el a paradicsomokat, majd aprítsd fel finomra a vöröshagymát és a koriandert.

- Add a felvágott hozzávalókat a kukoricához, majd locsold meg lime levével, sózd és borsozd ízlés szerint. (Kóstold meg, és ha szükséges, igazíts az ízesítésen.) Keverd jól össze, fedd le, majd tedd hűtőbe legalább egy órára.

Tipp: Ha még tartalmasabb salátára vágysz, keverj hozzá apróra tépkedett fejessalátát is.

- Tálalás előtt kockázd fel az avokádót, és keverd bele a salátába, vagy tedd minden tányér tetejére. Már fel is szolgálhatod!

Tipp: 
Tartsd a salátát légmentesen záródó edényben a hűtőben, amíg nem fogyasztod el. Az avokádót érdemes külön, csak a tálalás előtt hozzáadni a salátához, hogy megőrizze szép élénkzöld színét és ne barnuljon be. 

Afrodiziákumbomba: ezt a salátát csempészd bele a párod ebédjébe és garantált lesz az élvezet7 dolog, amiért imádjuk az avokádót4 mítosz a kukoricáról, amit többé ne higgy el!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.