Chris Rock elárulta, hogy ő fogja-e vezetni a jövő évi Oscar-gálát

Forrás: AFP/Lisa O'connor -
Oscar-gála Chris Rock Will Smith botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Chris Rock amerikai humorista azt mondta, hogy nem ő vezeti a 2023-as Oscar-gálát, miután az idei díjátadón Will Smith Oscar-díjas amerikai színész a színpadot megpofozta őt - tudatta a The Guardian brit napilap online kiadása kedden.

A humorista a The Guardian értesülései szerint vasárnap az Arizona állambeli Phoenix városában lépett fel, előadása alatt pedig többször is utalt a márciusi, 94. Oscar-gálán történtekre. Rock a filmvilág legnagyobb díjátadó eseményén a legjobb dokumentumfilmért járó díjat adta át, felvezetőjében pedig viccnek szánt utalást tett Will Smith feleségére, Jada Pinkett Smithre.

Will Smith azonban nem találta humorosnak a felesége kopaszságára tett megjegyzést, így dühtől vezérelve a színpadra masírozott, és arcul ütötte a humoristát.

Rock múlt hétvégi fellépésén elmondta, olyan lenne visszatérnie műsorvezetőként a színpadra, mintha egy bűntett színhelyére látogatna el.

Az Oscart odaítélő amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia egyelőre nem reagált Rock megjegyzéseire. A márciusban történtek után az akadémia ugyan nem emelt vádat Smith ellen, áprilisban azonban - miután Smith bocsánatot kért és lemondott akadémiai pozíciójáról - a színészt 10 évre minden Oscar-gálától és akadémiai eseménytől eltiltották.

Chris Rock elárulta, hogy ő fogja-e vezetni a jövő évi Oscar-gálát Forrás: AFP/Lisa O'connor

Bill Kramer, az akadémia leendő vezérigazgatója a hónap elején elmondta, hogy három év kihagyás után az akadémia elkötelezte magát amellett, hogy a 95. Oscar-gálának végig egy műsorvezetője legyen. Hangsúlyozta, hogy a pofonról, amelyet Chris Rock kapott, még viccelni is tabu lesz a jövő évi Oscar-gálán.

"Szeretnénk tovább lépni, és egy olyan Oscar-gálát (lebonyolítani), melynek központjában a filmművészet áll"

- mondta Kramer.

Chris Rock már két alkalommal, 2005-ben és 2016-ban is volt az Oscar-díjátadó házigazdája.
Jada Pinkett Smith egyébként azért borotváltatta kopaszra a fejét, mert az alopecia areata nevű autoimmun betegségben szenved, amely a hajtüszőket testidegennek azonosítja, ez pedig hajhulláshoz és kopaszodáshoz vezet. Noha betegsége visszafordíthatatlan, a színésznő látszólag könnyedén viseli: tavaly decemberben közösségi oldalára töltött fel egy videót, melyben frissen borotvált fejét humoros megjegyzésekkel fűszerezve mutatta meg követőinek. Férje azonban a színésznő egészségügyi állapota miatt sértőnek találta a megjegyzést, ezért ütötte meg Rockot az élőben közvetített díjátadón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.