A Dal 2023: Már harminc dal az élő showban

Forrás: Wolf Kati/Instagram -
A Dal 2023 Duna Televízió Wolf Kati
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tíz új versenydallal érkezett Wolf Kati, A Dal 2023 zsűritagja a Petőfi Rádió reggeli műsorába. Az énekesnő az ország első számú televíziós dalversenyében Mező Misivel és Egri Péterrel értékeli majd a produkciókat. A Talpra Magyar pénteki adásában teljessé válik a 40-es mezőny, és bemutatkozik a negyedik ítész is.

Idén is páratlan lehetőséget nyújt a pályakezdő zenészeknek és az új dalukat népszerűsíteni kívánó tapasztalt előadóknak, zenekaroknak a Duna több héten át tartó zenés dalválasztó show-ja. A műsor első, 2012-es és 2022-es évadának zsűritagjaként, valamint A Dal 2015 és 2020 versenyzőjeként egyaránt ismert Wolf Kati a Petőfi Rádió vendégeként árulta el: ő is csatlakozik az ítészekhez, hogy a közönséggel együtt keresse az év dalát.

„Rendkívül változatos mezőny vár ránk. Vannak lélekbe markoló, lírai dalok és pörgős, vagány nóták, valamint duettek is. Ez utóbbi műfaj nem kakukktojás, hiszen egy páros dal is lehet az év dala, gondoljunk csak Rácz Gergő és Orsovai Reni Mostantól című duettjére, amit még most is játszanak a rádiók. A műfajok is színesek, de egy jó dal több stílusban is működhet, ezért is született meg a döntés, hogy fordulónként különböző hangszerelésben mérettessenek meg a szerzemények" – mondta a Talpra Magyar című műsorban Wolf Kati, aki harmadik alkalommal lesz A Dal zsűritagja. 2011 legjobb női előadója hozzátette, hogy szerinte A Dal című műsor rangot ad egy előadónak – akit beválasztanak a legjobb 40 közé, az méltán lehet büszke a teljesítményére.

Forrás: Wolf Kati/Instagram

A Dal 2023 újabb tíz versenydala:

Mirror – Hív még

Miviana – Égni kell

Mocskonyi Dörgő – Most is ott a parton

OliverFromEarth – Utoljára látni nehéz

Pádár Szilvi – Súlytalan

Panka és Kristóf – Nincsen semmi boldogságom

Potatopatch – Színes Film

QUACK – Akkor is

Roy Galeri – Boldog vagy

Schultz Gellért feat. tá.dé – Paraván

A 40-es mezőnyből 30-ra már fény derült, pénteken 8 órától a Petőfi Rádióban az utolsó 10 versenydal is felkerül A Dal 2023 listájára. Az év dala várományosai mellett bemutatkozik a negyedik zsűritag is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.