Sajátjaként nevelte fel egy másik híresség gyermekét Seal – 10 érdekesség a 60 éves popsztárról

Seal magazin Heidi Klum popsztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két kontinensre vezetnek a gyökerei, a sebhelyeit egy betegség okozta, topmodell feleségével évente újraházasodtak, és a leghíresebb dalát egy sikertelen film vitte sikerre. 60. születésnapját ünnepli a sztárénekes Seal, az alábbi érdekességeket pedig talán te sem tudtad róla.

Nem kevesebb, mint hat neve van
1963. február 19-én született Londonban, a hivatalos neve pedig Seal Henry Olusegun Olumide Adelo Samuel. A Seal művésznév angolul egyben fókát is jelent, ami az énekessel kapcsolatban állandó poénforrás, és ezzel maga is viccelődik, például a hangját adta A rettenthetetlen Fóka csapat című animációs filmben az egyik szereplőnek.

Nevelőszülőknél talált otthont
Egy brazil apa és egy nigériai anya gyermekeként látta meg a napvilágot, de az első néhány évben a szülei nem tudtak gondoskodni róla, ezért aztán nevelőszülőkhöz került. Itt egy darabig volt egy mostohahúga is, akivel aztán elszakadtak egymástól, és csak 40 évvel később, egy tévéshow alkalmából találkoztak újra.

A sebhelyeit gyerekkori betegség okozta
Az arcán lévő mély sebhelyek oka a szisztémás lupusz eritematózusz nevű autoimmun betegség, ami gyerekkorábban jelentkezett nála, és ami enyhe esetekben bőrkiütéseket, súlyosabb esetekben sebeket és hajhullást is okoz.

A sebhelyeit gyerekkori betegség okozta Forrás: AFP/FRED DUFOUR/Fred Dufour

Építészeti végzettséggel rendelkezik
Építészetet hallgatott a főiskolában, de a végzettség megszerzése utána nem a szakmájában helyezkedett el, hanem már zenei karrierrel próbálkozott Londonban, miközben különféle alkalmi munkákból tartotta el magát.

Egy olyan számmal futott be, amit jó eséllyel más előadásában ismersz
Funk és bluesegyüttes énekese is volt, turnézott velük Japánban, Thaiföldön és Indiában is, mielőtt hazatérve Londonba igazán befutott. Az első slágerét a producer Adamskival hozták össze Killer címmel, később pedig George Michael is feldolgozta a dalt, amiből egy még ismertebb változat született.
A Seal-féle verzió:

A George Michael-féle verzió:

A legnagyobb slágerét egy sikertelen film vitte sikerre
Máig a legismertebb dala a Kiss from a Rose című szerelmes ballada, amivel Grammy-díjakat nyert és toplisták élére jutott. A dal az első megjelenésekor nem keltett nagy feltűnést, de aztán a Mindörökké Batman című, bukásnak bizonyuló film betétdalaként óriásit robbant.

A felesége terhes volt egy másik férfitól, amikor összejött vele
2004-ben kezdett el randizni a topmodell Heidi Klummal, aki ekkor terhes volt az előző párjától, a Forma 1 csapattulajdonos Flavio Briatorétól. Miután megszületett a baba, és összeházasodtak Klummal, Seal örökbe is fogadta a gyereket, és minden apai feladatot ő vállalt mellette, miközben Briatore a házaspár kérésére távol maradt.

Heidi Klummal minden évben újra összeházasodtak
Miközben három közös gyermekük is született, Klum és Seal évente szertartást rendezett a házasságkötésük évfordulóján, és ilyenkor újra megerősítették a fogadalmukat egymást iránt, miközben nagyot buliztak a barátaikkal. Ez az "újraházasodás" az elmondásuk szerint megerősítette a kapcsolatukat, de úgy tűnik, nem eléggé: 11 évnyi házasság után végül elváltak útjaik.

Most megtudhatod, mik a kedvenc dalai
A BBC Radio 2 kérésére összeválogatta a kedvenc zeneszámait, amelyek a következők:

  • "Crazy" - Gnarls Barkley
  • "In The Ghetto" - Elvis Presley
  • "Mad World" - Tears for Fears,
  • "Back To Black" - Amy Winehouse
  • "Landslide" - Fleetwood Mac
  • "What It Feels Like For A Girl" - Madonna
  • "Brass In Pocket" - The Pretenders
  • "Karma Police" - Radiohead
  • "Open Your Eyes" - Snow Patrol
  • "You're So Vain" - Carly Simon

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.