legrosszabb film Tom Hanks Elvis Arany Málna Merilyn Monroe Szöszi (film)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks idén a legjobb lett a legrosszabbak között. A szombaton bejelentett Arany Málna-díjak közül ő kapta a legrosszabb férfi mellékszereplőnek és a legrosszabb képernyős párosításért járó díjat is. A legrosszabb film 2022-ben a Szöszi lett, amely Marilyn Monroe-ról szól.

Hanks az Elvis című filmben a rock and roll legenda menedzserét, Tom Parkert alakítja, akit kegyetlen és korrupt figuraként jelenít meg a képernyőn. Sok kritikus és rajongó lesújtó véleménnyel volt a játékáról, különösen a megjátszott akcentusáról. Ezért lett 2022 legrosszabb férfi mellékszereplője Tom Hanks, a legrosszabb képernyős párosítás díját pedig szintén neki ítélték a filmben mutatott "latexarca", a szerepéhez viselt maszk miatt.

Tom Hanks az Elvisben Forrás: Collection ChristopheL via AFP/Warner Bros. - Bazmark Films - Roadshow Entertainment - The Jackal Group - Whalerock Industries/Warner Bros. - Bazmark Films - R


Az Ana de Armas főszereplésével Marylin Monroe-ról készített Szöszi című filmnek ítélték idén a legrosszabb filmnek járó Arany Málna-díjat, s egyben a legrosszabb forgatókönyvnek járó "kitüntetést" is bezsebelhették idén az alkotók. Mindezt annak ellenére, hogy Ana de Armas jelölt a vasárnapi Oscar-díjátadón a legjobb női főszereplő kategóriában.

Szöszi (Bobby Cannavale és Ana de Armas) Forrás: Netflix


A legrosszabb férfi főszereplő 2022-ben a Michael Morbiust alakítő Jared Leto lett. A legpocsékabb női mellékszereplő is a Morbiusban szerepelt; Adria Arjona, aki dr. Martine Bancroftot játssza a filmben.

Dr. Michael Morbius (Jared Leto) Forrás: © 2021 CTMG, Inc. All Rights Reserved./Courtesy Of Sony Pictures


Díjazzák azt is, aki egy Arany Málna után mégis fel tud állni, és ismét jelentős alakítást tesz le az asztalra; ezt a kitüntetést idén Colin Farrellnek ítélték oda A sziget szellemeiben nyújtott alakításáért. Farrell az Oscar-díjra is esélyes vasárnap.

A legrosszabb női főszereplőnek járó díjat az Arany Málna testülete saját magának osztotta ki, miután a szavazólapra felkerült a Tűzgyújtó 12 éves főszereplője, Ryan Kiera Armstrong, ami miatt rengeteg támadás érte a díjazókat, és Armstrongot végül le is vették a listáról.

A magát az Oscar undok unokatestvérének tekintő Arany Málna-díjakat 1980 óta ítélik oda. A kiválasztásban mintegy 1100 szakmabéli dönt az Egyesült Államokban, és a világ több mint 20 másik országában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.