Gatyaletolós nagyfatertól olaszkodó ürömapáig - ezek Robert De Niro legcikibb szerepei

színész Robert De Niro magazin
Mi történt Robert De Niróval? Mozirajongók milliói tették fel a kérdést az elmúlt bő évtizedben, amikor a legendás filmek legendás filmsztárja elkezdett sorban olyan szerepeket vállalni, amik egyáltalán nem tűnnek méltónak hozzá. A frissen mozikba érkező Ürömapám kapcsán listára gyűjtöttük a legkínosabb példákat.

Utódomra ütök (2010)

Az Apádra ütök még vicces volt. A Vejedre ütök már kevésbé, de még vitte az alapötletből fakadó karakterdinamika. De ami működött egyszer, működött kétszer, az harmadszorra már inkább kellemetlen erőlködésnek hatott, és pláne önismétlésnek. Nem csoda, hogy negyedik rész már nem következett.

A nagy nap (2013)

Robert De Niro ebben a filmben csatlakozott egy másik egykori színészlegendához, aki újabban gagyi vígjátékok kínos karaktereként rombolja az egykori nimbuszát. Diane Keatonnal együtt egy olyan rég elvált házaspárt alakítottak, akiknek egy esküvő erejéig azt kell színlelniük, hogy még mindig együtt vannak, a fő poénok pedig kimerültek véletlen pofánvágásokban és vízbeesésekben.

Nagyfater elszabadul (2016)

Ha ki kéne jelölni a mélypontját Robert De Niro karrierjének, akkor minden bizonnyal ezt a filmet mondanánk, amit nézve már mi szégyelltük magunkat az öreg Bob helyett. Zac Efron kanos nagypapáját játszva színpadon mutogatta a hetven feletti felsőtestét, és a szó szoros és átvitt értelmében is letolta a gatyáját a nézőközönség felé.

Nagypapa hadművelet (2020)

Egy újabb nagypapaszerep, egy újabb humortalan erőlködés: pedig az unokája szobájába beköltöző, majd a kissráccal házi háborúba kezdő öreg csóka története akár még viccesen is sikerülhetett volna. Ehhez csak igényes forgatókönyvre és rendezésre lett volna szükség, de ez a két dolog nem olyan, ami különösebben izgatja mostanában Robert De Nirót a szerepválasztásainál.

Savage Salvation (2022)

Hallottál a tavalyi év egyik sztárokat felvonultató akciófilmjéről, a Savage Salvation-ről? Nem véletlen, ha nem, ahogyan az sem, hogy magyar címe sincs: a hazai mozik be sem mutatták, ami korábban elképzelhetetlen lett volna egy Robert De Niro-mozi esetében. A menyasszonya halálát a kisvárosi opiátdílereken megbosszuló egyszemélyes hadsereg sztorijában a helyi rendőr teljesen felejthető szerepe jutott neki.

Ürömapám (2023)

Már látható a mozikban az Ürömapám, ami nem csak a kellemetlenül szóviccelő magyar címével támad, de a sztereotípiáival is: Robert De Niro egy olyan házsártos olasz öregurat alakít benne, akit elvisznek bemutatni a leendő menye szüleihez, akik nagyon más kulturális közegben mozognak. Digós viccekre felkészülni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.