Súlyos betegség miatt váltott életmódot a 45 éves Zoe Saldana

Forrás: AFP/Carl Court -
autoimmun betegség Zoe Saldana Marco Perego születésnap
A karibi térséghez kötik a gyökerei, családi tragédia után új országba küldték, a férfiideálját a Star Trekből választotta, és súlyos betegség miatt váltott életmódot. 45. születésnapját ünnepli a sci-fi szuperprodukciók akcióhősnőjeként híressé vált Zoe Saldana, akiről talán te sem tudtad az alábbi érdekességeket.

A karibi térséghez kötik a gyökerei


Ugyan ő már az amerikai New Jersey-ben született 1978. június 19-én, de az identitása a karibi térséghez köti. Az édesapja Dominikáról, az édesanyja Puerto Ricóból vándorolt az Egyesült Államokba. A neve eredeti helyesírása Zoë Yadira Saldaña, ez egyszerűsödött le a hollywoodi karrierje során az ékezetek elhagyásával.

Egy családi tragédia után új országba küldték


Kilencéves volt, amikor az édesapja egy autóbalesetben az életét vesztette. Ezután az édesanyja hazaküldte őt és a testvéreit a dominikai rokonokhoz, akiknek az amerikai munkájából küldött haza pénzt, hogy iskoláztatni tudják a lányokat. Saldana már a középiskola végén járt, amikor újraegyesült a család, és visszaköltöztek New Yorkba az édesanyjához, aki időközben ismét férjhez ment.

Zoe Saldana 45 éves lett Forrás: AFP/Carl Court

Táncosnak készült


Még a dominikai évek alatt kezdett el érdeklődni a tánc iránt, és balettakadémiára is járt. Saját bevallása szerint a megfelelő mértékű tehetség és alázat is hiányzott belőle ahhoz, hogy hivatásos táncos legyen egy társulatban, de a tudása jól jött aztán az első filmszerepében (Rivaldafényben, 2000), ahol egy balerinát alakított.

Különleges kapcsolata van Star Trekkel


A Terminál című Steven Spielberg-filmben egy olyan lányt játszott, aki óriási Star Trek-rajongó, és később a Star Trek-mozifilmekben eljátszhatta az ikonikus karakter Uhurát is. Pedig Saldana sci-fi rajongó ugyan, de a Star Trek sosem tartozott a kedvencei közé, sőt Uhura eljátszásáig nem is látta a korábbi sorozatokat-filmeket.

Egyedülálló rekordot tart


Ő az egyetlen színész, aki szerepelt a három valaha volt legsikeresebb film mindegyikében: az Avatar, az Avatar: A víz útja és a Bosszúállók: Végjáték egyaránt 2 milliárd dollár feletti bevételt ért el. Saldana filmjei összesen 14 milliárd dollárnál tartanak ezen a téren, ezzel ő minden idők negyedik legsikeresebb színésze a világon.

A férfiideálja két híres figura keveréke


Nagyon válogatósnak mondta magát a férfiak terén egy interjújában, akit nem lehet lenyűgözni önmagában sem az izmos külsővel, sem a páratlan intellektussal. Az ő álomférfija egyszerre rosszfiú és kocka, mintha Kirk kapitányt és Spockot összeolvasztanánk a Star Trekből.

Híres művészek után nevezte le a gyerekeit


Ezt a tökéletes férfit, úgy tűnik, 2013-ban találta meg az olasz művész, Marco Perego személyében, akivel aztán össze is házasodtak, sőt egymás vezetéknevét is felvették. Három gyerekük született azóta: Cy Aridio, Bowie Ezio és Zen, a festőművész Cy Twombly, a rocksztár David Bowie és a buddhista zen tanítás után elnevezve.

Zoe Saldana és Marco Perego Saldana Forrás: AFP/Michael Tran

Rendszeresen összekeverik egy másik filmcsillaggal


Gyakran előfordul, hogy a rajongók összetévesztik őt a szintén hollywoodi sztárszínésznő Thandiwe Newtonnal. Egy alkalommal még az is előfordult, hogy a saját édesanyja is összekeverte őket, igaz, ő legalább nem élőben, csak fotó alapján.

Autoimmun betegségben szenved


A családjukban örökletesnek számít a Hashimoto-thyreoiditis nevű autoimmun betegség, ami a pajzsmirigy krónikus gyulladását okozza. A betegség elleni védekezés jegyében tért át a színésznő a férjével együtt a glutén- és tejmentes étkezésre is.

Kék bőrrel és kommandósként is láthatod a közeljövőben


Július végén érkezik a képernyőkre a Lioness című sorozat, amiben egy különleges kommandósegység vezetőjét alakítja. De természetesen visszatér majd az Avatar folytatásaiban is (jelen állás szerint még három további mozifilm várható) a női főszereplő, Neytiri kék bőrébe bújva.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.